Afbeelding
Foto door form PxHere

Een opleiding tot verpleegkundige volgen? Dit zijn de mogelijkheden

31 augustus 2021 om 15:09 Partnercontent

Een passie voor het werken met mensen en voor mensen? Ga je begripvol om met mensen die ziek zijn of hulp nodig hebben, dan is een opleiding HBO-V echt iets voor jou! De zorgsector is een dynamische sector waar geen dag hetzelfde is. Kies je voor een voltijd of deeltijd HBO-V opleiding? Je wordt opgeleid tot verpleegkundige die klaar is voor de toekomst van de zorg. 

De opleiding

Verpleegkunde is meer dan alleen het verzorgen en verplegen van patiënten. In dit vakgebied staat de mens altijd centraal, het is daarom belangrijk dat je op een open en begripvolle manier omgaat met iedereen. Ieder mens is anders en daarom vraagt de zorgsector om een goed inlevingsvermogen. De opleiding verpleegkundige kent verschillende mogelijkheden. Hbo v verkort of een voltijd opleiding. Wat ga je leren? Tijdens de opleiding leer je over de best mogelijke zorg die jij aan een persoon kan bieden. Daarnaast leer je hoe je voor patiënten een zorgplan samen kan stellen. Een standaardproces bestaat bijna niet binnen de zorg. In de opleiding leer je mensen nauwkeurig te observeren, grondig te onderzoeken en kritisch te zijn. De opleiding biedt een goede mix tussen praktijk en theorie. Dat je de theorie begrijpt is minstens net zo belangrijk als weten hoe je dit goed in de praktijk toe moet passen.

Perspectief op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat nooit stil, en de arbeidsmarkt voor verpleegkundigen is momenteel volop in beweging. Nederland vergrijst en dat houdt in dat de zorgsector ook moet uitbreiden en steeds complexer wordt. Zorg vraagt om een persoonlijke aanpak en dat brengt een grote druk met zich mee. Daarnaast is het een sector waar continu op de kosten gelet wordt en dat kan ook uitdagend zijn. De opleiding HBO V biedt je een goede basis als verpleegkundige. Na de opleiding zijn er veel kansen die je kunt aangrijpen op de arbeidsmarkt. 

Mogelijkheden na je opleiding

Voltijd of een verkort traject, je wordt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt waar je nog veel meer gaat leren. Door middel van de theorie met praktijkgerichte stages te combineren leer jij in een rap tempo alle kneepjes van het vak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie