Afbeelding
Foto door form PxHere

Huis gekocht? Deze 3 woonverzekeringen zijn onmisbaar

Partnercontent

Heb je net een nieuw huis gekocht? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om hierin te wonen. Voordat je jouw nieuwe stulpje betrekt, moet je niet vergeten om de belangrijkste dingen te regelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de benodigde verzekeringen afsluit. Helaas weet lang niet iedereen welke verzekering(en) zij af moeten sluiten bij het kopen van een nieuwe woning. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk welke 3 woonverzekeringen onmisbaar zijn als je een nieuwe woning gekocht hebt.

1. Opstalverzekering

Als je een huis koopt, ontkom je niet aan bepaalde verzekeringen. De opstalverzekering is hier een voorbeeld van. Iedereen die een huis koopt in Nederland, is namelijk verplicht om deze verzekering af te sluiten. Waarom? Omdat je op deze manier verzekerd bent voor schade aan jouw woning door veelvoorkomende oorzaken. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade als gevolg van brand, storm of een inbraak. Ontstaat er schade door een brand? Dan wordt dit (grotendeels) vergoed door de verzekeraar waarbij je een opstalverzekering afsluit. Er zijn overigens wel uitzonderingen. Zo wordt schade door achterstallig onderhoud bijvoorbeeld niet vergoed. Dit geldt eveneens voor schade door grondwater, overstroming of een aardbeving en schade door opzet of grove schuld.

2. Inboedelverzekering

Een tweede verzekering die onmisbaar is, is de inboedelverzekering. In tegenstelling tot een opstalverzekering is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten. Daarom kiest niet iedereen voor een inboedelverzekering. Toch is dit wel aan te raden. Met deze verzekering verzeker je jouw inboedel namelijk tegen schade door brand, storm, water en diefstal. Het gaat in dit geval niet om de spullen die vastzitten aan jouw huis, maar om de ‘losse’ spullen. Denk hierbij aan een bank, stoelen of de eettafel, maar ook aan een laptop of smartphone.

Een inboedelverzekering is overigens ook handig als je een huis huurt. Ben je student en ga je op kamers? Dan is het eveneens verstandig om deze verzekering af te sluiten. Omdat je maandelijks premie betaalt, laat je deze verzekering mogelijk links liggen. De meeste studenten hebben het financieel namelijk niet al te breed. Om jou tegemoet te komen, kun je vandaag de dag een inboedelverzekering student afsluiten. Als student krijg je korting op de premie, waardoor je voor betrekkelijk weinig geld een inboedelverzekering af kunt sluiten.

3. Woonlastenverzekering

De meeste mensen die een woning kopen, sluiten hiervoor een hypotheek af. Je betaalt het geleende geld terug door maandelijks een gedeelte af te lossen. Raak je arbeidsongeschikt of word je werkloos? Dan komt er minder geld binnen. Hierdoor heb je mogelijk moeite om jouw hypotheek te betalen. In het ergste geval moet je jouw woning verkopen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom mag een woonlastenverzekering niet ontbreken als je een huis koopt. Met deze verzekering ontvang je iedere maand een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos wordt. Hierdoor kun jij jouw hypotheek blijven betalen en in het huis blijven wonen.

Kies voor een woonverzekering van Interpolis

Als je een huis koopt, wil jij je ongetwijfeld goed verzekeren. Kies daarom voor een woonverzekering van Interpolis. Maar wat is een woonverzekering eigenlijk? Dit is geen verzekering die je af kunt sluiten, maar een overkoepelende term voor alle woonverzekeringen van Interpolis. Onder deze noemer vallen bijvoorbeeld een inboedelverzekering en opstalverzekering. Heb je een huis gekocht en wil je deze goed verzekeren? Dan kun jij je tot de woonverzekeringen van deze verzekeraar richten. Hierdoor kun je bij jezelf nagaan of je jouw woning goed verzekerd hebt.

advertentie
advertentie