Julian uit Ede in finale van wedstrijd NOS Jeugdjournaal

29 mei 2018 om 13:56 lokaal

EDE Julian Schimmel uit Ede is doorgedrongen tot de finale van de verslaggeverwedstrijd van het NOS Jeugdjournaal. Samen met negen andere finalisten mag Julian zondag 3 juni naar Beeld en Geluid in Hilversum komen om de laatste beslissende opdrachten te maken.

Diegene die de opdrachten volgens de jury het beste uitvoert, wint de wedstrijd. De jury bestaat uit de Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij. De winnaar van de wedstrijd mag deze zomer écht als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Dit item is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

ZOEKTOCHT Het NOS Jeugdjournaal is op zoek gegaan naar kinderen met journalistiek talent. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid houdt het programma de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd. Tientallen kinderen (uit groep 7, 8 en de brugklas) hebben meegedaan aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp. Kijk hier voor het filmpje van Julian.

Uit de inzendingen zijn de tien finalisten gekozen. Op zondag 3 juni komen zij naar Beeld en Geluid in Hilversum en kunnen zij door middel van verschillende opdrachten de jury nog één keer overtuigen van hun verslaggeverstalent. Aan het einde van de dag maakt de jury de winnaar van de wedstrijd bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie