Luuk de Vries (24) zette zaterdag in Veldhoven de toon.
Luuk de Vries (24) zette zaterdag in Veldhoven de toon. Rob Mulder

Lunteraan Luuk de Vries laat supporters genieten

5 september 2021 om 10:52 Overig

LUNTEREN Luuk de Vries, het 10-jarig Lunterse motorcoureur talent, heeft zijn supporters bij de KNMV Junior wegrace in Veldhoven laten genieten.

,,Het was genieten met een grote G”, lacht Luuk de Vries kort na afloop. De kwalificatierace liep nog niet zo lekker. In de eerste officiële race in de strijd om de Molenaars NSF Cup werd een zesde plaats behaald. Maar het kon nog beter. In de tweede race leverde de Lunteraan een prima prestatie af. 

,,Een vierde plaats na een wisselend gereden race. Een geweldige race dag waarbij het afgelopen vrijdag verkennen van het circuit wederom beloond werd”, lacht De Vries breeduit.

In de eerste race gaat Luuk de Vries op de zevende positie van start. ,,Ik kon die positie lang houden. De rijders voor mij gingen met elkaar in gevecht. Gevolg was wel dat ik de kopgroep wat uit het zicht verloor. Het dilemma daarbij was of ik een actie moest inzetten of afwachten”, analyseerde Luuk.

De Lunteraan besluit tot het tweede en het even geduld hebben wordt beloond. ,,De groep waarin ik zat maakte meer snelheid dan de kopgroep. Hoewel het gat naar de kopgroep wel te groot is, lukt het mij de zesde plaats te pakken. Zelf maak ik een klein maar niet fataal foutje. Dat doet een rijder ook die valt. Ik profiteer en kijk op een goede race terug.”

TWEEDE RACE ,,Ik weet nu wat ik wel en niet kan. De tweede race moet mijn race worden. En zoals al eerder gezegd wordt het een race waarbij genieten best met een grote G geschreven mag worden”, oordeelt de Lunterse coureur.

In de tweede race zet Luuk de Vries met een kleine wheely de toon. Zijn start is super goed. Binnen no time rijdt De Vries op een vierde positie. ,,De winst van drie plekken geeft mij een boost. Het tempo ligt hoog en af en toe moet ik een concurrent laten gaan. Het is echt stuivertje wisselen van positie, maar tegelijkertijd ook genieten van een mooie wedstrijd”, gaat de 10-jarige coureur door.

SLAG Met nog drie ronden te gaan slaat Luuk de Vries zijn slag. 

,,Mijn snelheid is goed en ik voel me sterk. De twee coureurs moeten eraan geloven. Ik zit aan de buitenkant van bocht 3 en ik rijd de hele bocht aan de binnenzijde. De inhaalactie slaagt geweldig. Het publiek is dolenthousiast. Maar ik ook. Een vierde plaats is meer dan ik ooit van had durven dromen”, sluit de Lunteren af.

Luuk de Vries mag terugkijken op een prima wedstrijd in Veldhoven. In de klassementen neemt Luuk de Vries een zesde positie in binnen het twintig koppige deelnemersveld.

De eerstvolgende race NK Junior Moto Racing Assen is in het weekeinde van 2 en 3 oktober.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie