Luuk de Vries bleef onder bizar slechte omstandigheden zichzelf in Assen
Luuk de Vries bleef onder bizar slechte omstandigheden zichzelf in Assen Rob Mulder

Ongekend succes Lunterse motorcoureur Luuk de Vries

3 oktober 2021 om 18:42 Overig

LUNTEREN ,,Ik ben ontzettend blij. In de laatste race van het seizoen het Rookie kampioenschap 2021 MOLENAAR NSF100 CUP behalen. Een droom die uitkomt”, jubelt de 10-jarige Luuk de Vries.

door Eip Janssen

In Assen stonden dit weekeinde vier races KNMV Junior races voor de rijder van het BB64 Academy team op het programma. En het jeugdige talent zorgde ervoor dat zijn allerlaatste race ook zijn succesvolste werd.

,,Ongekend vandaag (zondag) in de tweede race een kopstart en de leiding niet meer afgestaan. Dit was mijn eerste racewinst dit seizoen 2021. Doordat ik win en mijn concurrenten in de strijd om het Rookie kampioenschap achter mij liet, ben ik de winnaar. Dat had ik echt niet verwacht. Maar is toch wel een beloning van een mooi seizoen waarin ik veel geleerd heb”, laat Luuk de Vries weten.

Zaterdag onder soms barre omstandigheden reed het jonge Lunterse talent al twee prima races. ,,De eerste race was behoorlijk chaotisch. Een rode vlag betekende dat de race gestopt werd. Een herstart over vijf ronden is erg kort. Dan kun je weinig goed maken. Maar omdat alles bij elkaar opgeteld werd eindigde ik als P4. Best tevreden”, zegt Luuk de Vries bescheiden.

In de tweede race van de dag, startende vanaf plek drie ziet De Vries een kopgroep van vier wegrijden. Ik voelde mij goed en besluit mijn kansen aan het einde van de race te benutten. Die keuze viel goed uit want ik rijd plotseling op een tweede plaats. Rijdend op die plek heb ik een beker. Ik ga op safe en in de Honda NSF 100 klasse eindig als ik als tweede. Hoe mooi kan een zware race dag aflopen”, zegt Luuk bescheiden.

ZONDAG In de kwalificaties dreigt het even mis te gaan voor Luuk de Vries. Een valpartij later, een pijnlijke heup en schouder met wat pijnstilling doet wonderen. ,,Ik sta met 0,4 seconden op pole position. Mijn vader (Thijs de Vrijs, red,) adviseert me om niet gelijk op kop te blijven rijden. Een goed advies want vanaf plek 5 zie ik de kopgroep strijden en risico’s nemen. Voor mij is plek vijf na alle malheur deze ochtend gewoon winst”, lacht de jonge coureur van oor tot oor.

En dan is de tweede en laatste race waarin Luuk de Vries zijn naam en faam vestigt nog geeneens verreden.

BESLISSING ,,Wat een race. Vanaf pole pak ik de kopstart. Ronde na ronde aan kop. Dat vind ik best moeilijk want je moet het tempo bepalen en mag geen foute maken”, analyseert Luuk de Vries.

Hij maakt geen fouten en in de tweede helft van de race gooit de Lunteraan het tempo omhoog. 

,,Ik rijd meerdere ronden de snelste tijden. Ik voel me sterk en voel dat het kan. Geweldig blij pak ik in de laatste race van het seizoen mijn eerste zege”, glundert De Vries.

Na enig rekenwerk wordt zijn race weekeinde nog mooier.

,,Dat kun je wel zeggen. Ik stijg van drie naar de hoogste positie in het Rookie klassement. dan ben je de beste nieuweling in jouw klasse”, legt hij uit. 

,,In de Molenaar Honda NSF 100 Cup als kleinste coureur in een twintig koppig sterk deelnemers de titel pakken is niet slecht toch”, sluit Luuk de Vries moe maar tevreden af.

De vraag stellen is ze beantwoorden. De lessen van mentor Bo Bendsneyder worden in daden omgezet. Lunteren en de Edese motorsport mag trots zijn op een talent die het waarmaakt.

0=AZW0K4-bqIp_9-fNiByaMocRnMf0NFOVJd-6dLzJDPw0Y4SDCWs3UN9AudgmxfvS-r0C-_CbrrznfOGutHI4r4J22kisv0pGvVwxMW5ftJhRvfCM2gY-s-uHqgKGpsq-T3UYZnMX6IdZ866eDDSGYub96cKDCP3UK61p3iUxTDBFAA&__tn__=-UC%2CP-y-R" tabindex="0" target="_blank"> 

Arie en Carla Molenaar heel erg trots op Rookie Luuk de Vries
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie