Melvin van der Voort (20) sluit seizoen 2021 uitstekend af.
Melvin van der Voort (20) sluit seizoen 2021 uitstekend af. Damon Teerink

Motorcoureur Melvin van der Voort sluit IDM-seizoen ijzersterk af op Hockenheim

26 september 2021 om 17:12 Overig

EDE Melvin van der Voort heeft zich uitstekend laten zien tijdens de IDM-seizoen finale op de Hockenheimring. De SWPN-coureur finishte na twee sterke IDM Supersport 600 races als zevende en elfde. Met deze goede resultaten is Melvin als dertiende geëindigd in de eindstand.

door Eip Janssen

,,Wat een mooi weekend was dit. Tijdens de trainingen was het gevoel met de motor al goed en dit kwam er tijdens de wedstrijden 25 en 26 september helemaal uit. Ik zat in de eerste race in zo’n lekker ritme, dat ik lange tijd niet eens op het ronde bord aan het kijken was. Ik was heel erg blij met een zevende plaats. Ook in de tweede race wist ik een goed tempo te rijden. De elfde plaats in dit sterke deelnemersveld was gewoon goed”, reageerde Melvin van der Voort (16).

De seizoen finale IDM Supersport 600 kampioenschap verreden op de Hockenheimring was in de training al geslaagd.

,,Ik kende een goede training, waarbij met een constant ritme een elfde tijd op de klokken werd gebracht. De officiële zaterdagmiddagrace was de beste van dit seizoen”, glunderde de Edenaar.

Na een goede start wist Melvin van der Voort gelijk een aantal plaatsen te winnen. Vervolgens reed de jonge Edenaar een hoger tempo dan in de kwalificaties en dit zorgde ervoor dat hij telkens meer rijders wist te passeren. Halverwege de race was de 16-jarige coureur aangekomen op een zesde plaats. Deze positie wist het Edese talent tot in de voorlaatste ronde vast te houden. Slechts een rijder wist hem alsnog te passeren. Een zevende plaats was zijn verdiende beloning. Voor het algemeen klassement scoorde Melvin nog hoger omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht.

SEIZOENSFINALE Het seizoen 2021 sloot Melvin van der Voort met een sterke race af. In de tweede race finishte de SWPN-coureur als elfde. In de openingsfase miste hij net de aansluiting met de kopgroep, maar door een goed en constant tempo te rijden wist Van der Voort aan te sluiten bij de strijd om op negende plaats. Uiteindelijk werd hij als elfde geklasseerd.

,,Overall ben zeer tevreden over mijn debuutseizoen in deze klasse; dat smaakt naar meer. We hebben dit jaar een heel mooi eerste seizoen in de IDM Supersport 600 klasse gehad. Ik heb zoveel geleerd en progressie gemaakt. Daar wil ik het SWPN-team enorm voor bedanken, want zonder al hun tips en ondersteuning was dit onmogelijk geweest. Ook wil ik al mijn sponsoren bedanken voor de steun”, sluit het jonge Edese talent tevreden af.