16 jaar en talentvol is de jonge Edenaar Melvin van der Voort
16 jaar en talentvol is de jonge Edenaar Melvin van der Voort Damon Teerink

IDM-punten voor Van der Voort op uitdagende circuit van Schleiz

Overig


EDE Melvin van der Voort heeft een dertiende plaats gescoord tijdens de IDM Supersport 600 ronde op het circuit van Schleiz (Duitsland).

De SWPN-coureur kwam voor de eerste keer met de Yamaha R6 in actie op deze lastige en uitdagende baan. Melvin wist zich, na veel progressie in de trainingen, keurig als twaalfde te kwalificeren.

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden in Schleiz. Het semipermanente circuit kenmerkt zich door hoogteverschillen, blinde en snelle bochten. Kortom een uitdagend circuit.

REACTIE Melvin van der Voort reageerde snel na afloop van de tweede race op zondagmiddag.

,,Het was de eerste trainingsdag zeker even wennen met de Supersport 600 motor op Schleiz. Na de eerste dag hebben we met het team goed besproken waar ik zelf en ook de motor verbeteren kon. Dit zorgde ervoor dat we een flinke stap konden maken in de kwalificaties. De twaalfde startplaats was zeker niet verkeerd op dit circuit. In de eerste race maakte ik al snel paar schakelfoutjes, waardoor het geen goede race werd. De tweede race (zondag, red.) werd een pittige, maar ook mooie race. Het was gaaf om te strijden voor de top-tien en ik ben erg blij met de punten die we hebben kunnen pakken”, keek Melvin van der Voort terug.

De vorige week 16 jaar geworden Edenaar had nog niet eerder met de Yamaha R6 op deze baan gereden, waardoor het tijdens de vrije trainingen even wennen was. In de kwalificaties wist Melvin van der Voort een mega stap voorwaarts te maken en haalde hij ruim twee seconden van zijn tijd af.

Hij sloot de kwalificatiewedstrijden knap af en mocht in het sterke deelnemersveld zaterdagmiddag als twaalfde van start gaan.

Helaas kon de jonge coureur Van der Voort zijn sterke kwalificaties geen vervolg kunnen geven tijdens de race in Schleiz.

Vanaf de vierde startrij schakelde Melvin in de openingsfase tweemaal mis, waardoor de Yamaha-coureur terugviel naar een positie ruim buiten de top-twintig. In het resterende deel van de race wist de talentvolle jonge coureur nog terug te komen naar plaats twintig en finishte ook op deze positie.

PECH In de warming up van zondagmorgen kwam Melvin van de Voort nog ten val, toen hij met terugschakelen tussen de versnellingen kwam te zitten. Daarom werd er besloten om in de race telkens de koppeling te gebruiken.

Van der Voort had een uitstekende start en lag negende na de eerste doorkomst. Vervolgens kwam de jonge coureur uit Ede in gevecht met een aantal andere rijders voor de tiende plaats. Na een goede race passeerde Melvin uiteindelijk als dertiende de eindstreep.

De volgende IDM Supersport 600 ronde is de thuisrace van Melvin en het SWPN-team op het TT Circuit Assen. Dit evenement wordt van 13 t/m 15 augustus verreden.

advertentie
advertentie