Afbeelding
Ted Walker

Hockeyer Luke Dommershuijzen in voorselectie Jong Oranje

9 oktober 2021 om 10:11 Hockey

EDE De eerder voor MHC Ede uitkomende hockeyer Luke Dommershuijzen (archieffoto) maakt deel uit van de selectie Jong Oranje. De ploeg bereidt zich voor het WK onder 21 in India, te houden van 24 november tot 5 december.

door Eip Janssen

Bondscoach Michiel van der Struijk nam Luke Dommershuijzen die na zijn overstap van MHC Ede naar Amsterdam een uitstekend seizoen draait op in de selectie. De Edese hockeyer werd in de voorbereiding op de Olympische Spelen ook al een keer bij het Nederlands hockeyelftal gehaald door de voormalige bondscoach Max Caldas. Dommershuijzen pikt met enige regelmaat een doelpunt mee bij het in de hoofdklasse spelende Amsterdam.

LANDEN Jong Oranje treft de landen India, Zuid - Afrika, Egypte, Korea, Maleisië, Pakistan, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Argentinië, Chili, Amerika en Canada aan. Australië, Nieuw -Zeeland en Engeland hebben vanwege de corona-omstandigheden afgezegd. De Nederlandse hockeyploeg bereidt zich op de maandagen en dinsdagen voor op het voor de hockeyjeugd onder 21 grootste toernooi ter wereld. Bondscoach Michiel van der Struik brengt de komende week de selectie verder terug.

ONZEKER Of in Bhubaneswar (India) ook wordt gespeeld is nog onzeker. De FIH (wereldbond hockey) en de organisatie in India zijn positief gestemd maar de Europese landen hebben een aantal vragen over het te hanteren corona beleid gesteld. Vragen als hoe wordt omgegaan met de quarantaine, veiligheid overstap vliegveld Delhi en handhaving coronabubbel moeten nog worden beantwoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie