Vragen- en ideeënuur voor jongeren uit Kernhem en Veldhuizen

2 augustus 2018 om 10:42 Sport/sport Deel je nieuws

Vanaf 15 augustus houdt Malkander elke woensdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een vragen- en ideeënuur voor jongeren uit Veldhuizen en Kernhem. Jongerenwerker Maarten Boele is dan op de eerste verdieping van  buurtcentrum het Kernhuis te vinden voor vragen en ideeën of problemen waar jongeren mee zitten.

Het vragen- en ideeënuur is een inloopspreekuur waar jongeren met onderwerpen zoals werk, school, hun thuissituatie, ontmoetingsplekken, hun wijk of relaties terecht kunnen. Maarten Boele vertelt: “Als ze bijvoorbeeld een idee hebben voor de wijk waar ze wonen, dan kunnen ze dit met mij bespreken. Ik ondersteun jongeren om hun ideeën vorm te geven en bij de juiste persoon te brengen. Die persoon bepaalt dan of het idee uitgevoerd kan worden.” Maar ook als het even niet lekker gaat thuis of op school kunnen jongeren bij Maarten terecht. “Samen kijken we dan wat nodig is om de situatie te verlichten”, aldus Maarten. De jongerenwerker werkt samen met allerlei organisaties en kent daardoor veel mensen die de jongeren, waar nodig, kunnen ondersteunen.

In eerste instantie is het vragen- en ideeënuur een pilot die tot en met 14 november loopt. Bij succes loopt deze verder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie