Concert voor vroege vogels Hoge Veluwe

15 mei 2013 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe viert zondag 26 mei ‘Dag van het nationale park’ het voorjaar met een openluchtconcert. In alle vroegte, om zes uur ‘s ochtends, speelt ensemble ‘Quinetique’ een samenspel met de ontwakende bos- en heidevogels.

Het vroege vogelconcert is in korte tijd uitgegroeid tot een paradepaardje van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Overal in het land staan liefhebbers van muziek én van de natuur in alle vroegte op voor een concert dat uniek is in Nederland.

Ensemble Quinetique heeft speciaal voor het concert een aantal nieuwe muziekstukken gecomponeerd. Bij de uitvoering wordt echter ook volop geïmproviseerd. Daarbij wordt steeds gezocht naar een samenspel met de zingende vogels.

Het concert vindt plaats bij de fundamenten van het nooit voltooide Grote Museum, aan de voet van de Franse Berg. De fundamenten bevinden zich op de overgang van bos naar open terrein, waardoor er zowel bos- als heidevogels te horen zijn. Er is bewust voor 26 mei gekozen, want eind mei is dé periode dat de vogels het luidst zingen.

De presentatie is in handen van radio- en tv-presentatrice Andrea van Pol. Nieuw dit jaar is dat er door een vogelexpert verteld wordt over de verschillende vogels die er te horen zijn. Tijdens het concert is koffie en thee verkrijgbaar. Na afloop kunnen bezoekers in Restaurant De Koperen Kop genieten van een speciaal vroege vogel-ontbijt.

Het concert duurt van 06.00 tot 08.00 uur. Het Park is vanaf 05.30 uur alleen via de ingang in Otterlo toegankelijk.

Kaartjes kosten € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (kinderen jonger dan 6 gratis) en zijn te koop via www.hogeveluwe.nl. De genoemde prijzen zijn exclusief entree Park (€ 8,40 voor volwassenen, € 4,20 voor kinderen van 6 tot 12 jaar, gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar). De organisatie raadt aan een (camping)stoel en warme kleding mee te nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie