Toneelgroep Coulisse brengt ‘Het Diner’

22 mei 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Toneelgroep Coulisse uit Ede heeft als eerste amateurgezelschap in Nederland de rechten voor de opvoering van Herman Kochs ‘Het Diner’ gekregen. De laatste van drie voorstellingen is op zaterdag 25 mei in Cultura in Ede.

Het boek van Herman Koch is door velen in Nederland gelezen en breekt nu ook internationaal door. Het verhaal is vorig jaar door Kees Prins bewerkt voor toneel en met succes uitgevoerd.

De thema’s in ‘Het Diner’ zijn actueel. Wat beweegt groepjes agressieve jongeren? Wat moeten hun ouders met hun misdragingen? Door dik en dun steunen of ze overleveren aan de straffen van publiciteit, bedreiging en rechtspraak?

In hoeverre moeten jongeren de gevolgen van hun daden zelf dragen? Hebben die ouders ook zichzelf iets te verwijten? Niet alleen de toekomst van de jongelui staat op het spel, ook die van de ouders kan in gevaar zijn. En hoe reageren mensen in hun omgeving hierop? Dit stuk geeft natuurlijk niet het antwoord, maar het dilemma wordt wel duidelijk neergezet. De jaloezie tussen twee vaders, tevens broers, speelt door dit centrale thema heen. Soms agressief, soms humoristisch, maar altijd geloofwaardig. De zorgelijke geestelijke toestand van één van de broers, de arrogante houding van de ander, de verbazende ontplooiing van hun echtgenotes en de grappige bijzonderheden van de ober vormen de andere ingrediënten voor een smakelijk maar ook onvergetelijk ‘Diner’.

Aanvang: 20.15 uur. Kaarten reserveren à 12,50 euro kan bij Cultura via tel. 0318-0672800. Spelers: Huub Albreghs, Maarten Boogaard, Miriam Klaassen, Rob Prinsen, Marjan Veen. Regie: Hans Verwater. Licht & geluid: Sander van de Braak. Zie ook: 29www.toneelgroep-coulisse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie