‘Balkanreis’ orkest

29 mei 2013 om 00:00 Cultuur

OTTERLO - Het Nederlands Tegelmuseum aan de Eikenzoom 12 houdt een expositie tot en met 16 juni die in het teken staat van ‘groen’.

Op zondag 2 juni zijn er groene activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur. Dat gebeurt in samenwerking met de vereniging Groei en Bloei, afdeling Ede. Plantendokter Hans Luiten geeft praktische adviezen en beantwoordt prangende vragen. Tuinontwerper Harold Meier laat ontwerpen zien voor grote en kleine tuinen, voor balkons en patio’s. De bezoeker kan vooraf een gratis consult aanvragen via: info@nederlandstegelmuseum.nl . Er is een kleurrijke presentatie van planten van kweker Jaap Duijs uit Otterlo.

Info: www.nederlandstegelmuseum.nl , geopend: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen van 13.00 - 17.00 uur.

BENNEKOM - Koepel Kultureel staat dit jaar op vrijdag 7 juni in het teken van jong talent. Samen met Eva Diederix en Guus van Wolde wordt met het OBK Jeugdorkest een kleurrijk muzikaal programma neergezet.

Bekende werken en nieuw werk van Guus van Wolde passeren de revue. In het opleidingstraject neemt het B-orkest een belangrijke plaats in. Het repertoire is afgestemd op het lichtere werk voor harmonieorkest.

Verder op het programma Eva Diederix en Guus van Wolde. Eva Diederix uit Ede speelde vorig jaar de vrouwelijke hoofdrol in de landelijke musical Anastasia. Guus van Wolde, begeleidt zichzelf op piano, schrijft en?componeert?zijn eigen liedjes.

Koepel Kultureel begint om 19.30 uur en rond 21.10 uur is het feest weer afgelopen, zodat de natuurlijke bewoners van het bos zich rustig kunnen voorbereiden op de nacht. Vanaf 19.00 uur kunnen muziekliefhebbers met hun eigen stoel of plaid, koelbox of thermoskan een plekje zoeken.

EDE - Het Edes Orkest, onder leiding van dirigent Roger Ritzen, geeft op zaterdag 8 juni een jubileumconcert in Cultura Ede. Het concert begint om 20.15 uur, de entree bedraagt tien euro.

Voor het tienjarig bestaan neemt het orkest bezoekers mee op ‘Een muzikale reis door de Balkan’. Het orkest speelt onder meer Šárka van Zdenk Fibich, Puszta van Jan van der Roost en Armeense Dansen van Alfred Reed. Een belangrijke bijdrage aan dit concert levert fluitiste Maaike Nugteren. Zij zal samen met het Edes Orkest de Czardas van Vittorio Monti uitvoeren.

Het tienjarig Edes Orkest is een symfonisch blaasorkest met een relatief kleine bezetting. Vergeleken met een gemiddeld harmonieorkest is het aantal spelers per instrumentgroep geringer met als gevolg dat bijna elk instrument afzonderlijk hoorbaar is. Bovendien heeft Het Edes Orkest er altijd naar gestreefd om zich wat betreft repertoire te onderscheiden van andere orkesten in de regio en geen straatoptredens te doen

Info: hetedesorkest@hotmail.com. Repetitieavond is op donderdag om 19.30 uur in Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie