Afbeelding
Maayke Brouwer

Barbara Brouwer versterkt DVO/Accountor

5 mei 2022 om 20:50 Korfbal

BENNEKOM De Commissie Topsport van DVO/Accountor heeft bekend gemaakt dat Barbara Brouwer vanaf volgend seizoen het groen-witte shirt zal dragen. De ervaren international komt over van TOP/LITTA, waar ze grote successen vierde, maar afgelopen seizoen mee degradeerde uit de Korfbal League. Haar wens om op het hoogste niveau actief te blijven, maakte een vertrek uit de Bollenstreek eigenlijk onvermijdelijk.

De naam en faam snelt een atlete als Brouwer vooruit, maar voor de volledigheid toch een introductie. Ze begon met korfballen bij KC Doorn (ook in prachtig groen-wit) en maakte op haar twaalfde de logische overstap naar Dalto/Klaverblad Verzekeringen, waar ze al op 17-jarige leeftijd debuteerde in het eerste. Tijdens de seizoenen daarna ontpopte ze zich tot een echte aanvalsleider waar ook DVO in de streekderby’s veel van te duchten had. Dankzij haar karakteristieke afstandsschot werd ze meermaals topscoorster van de Korfbal League, waaronder in het laatste seizoen voor haar overstap naar TOP/LITTA, zodat ze om titels kon strijden in plaats van tegen degradatie. (Dalto zou het jaar daarop inderdaad sneuvelen.)

Ze stapte binnen in de Sassemse dynastie onder Jan Niebeek en vierde drie kampioenschappen op rij. In het seizoen ’18-’19 haalde TOP voor het eerst in zes jaar de finale niet en leek het einde van de heerschappij van TOP aanstaande. Over wat er tijdens de coronajaren is gebeurd bij de recordkampioen houdt ze zich, uit respect voor de club die haar zoveel heeft gebracht, op de vlakte:,,Laat ik één ding duidelijk maken: TOP Is een hele fijne en warme club waar ik me altijd welkom heb gevoeld. Ik heb er zeven hele mooie jaren gehad, met kampioenschappen en Europacups, en bovenal mooie herinneringen gemaakt. Maar afgelopen jaar is het mentaal zwaarste jaar in mijn carrière geweest en dat heeft mij aan het denken gezet.”

Aan interesse geen gebrek, maar de medewerkster van TeamNL Athlete Services koos er dus voor om haar carrière te vervolgen in Bennekom:, Bij DVO heb ik van jongs af aan al contacten en al vaker gesprekken gehad waaruit telkens bleek dat DVO mij heel graag als speler wilde hebben. Ik ben een gevoelsmens en voor mijn gevoel is het nu het juiste moment om de overstap te maken. Waarbij het natuurlijk ook heel prettig is dat DVO in de buurt is.”

DVO/Accountor-coach Richard van Vloten kan zijn geluk niet op met zijn nieuwe aanwinst: ,,Ik ben uiteraard erg blij dat een ervaren topdame als Barbara ervoor kiest om bij DVO aan te sluiten. Ze is al jaren international en heeft als clubspeelster heel wat landstitels op haar naam staan. Ze is een geweldige aanvulling op onze toch al talentvolle vrouwen en ik vind het mooi om te zien dat zij aan de ambitie van DVO ook een bijdrage wil leveren.”

Met het aantrekken van Brouwer onderstreept DVO inderdaad de ambitie te blijven meestrijden om de play-offs en die felbegeerde plek in de finale. Onder Van Vloten is de afgelopen jaren vooral vanuit eigen geledingen gebouwd aan een nieuw team en het afgelopen seizoen heeft uitgewezen dat de groep zich nu al kan meten met de bovenkant van de Korfbal League. Gerichte versterkingen van buitenaf kunnen er vervolgens voor zorgen dat het laatste gaatje richting de absolute top gedicht wordt.

Jeannette Teunissen, voorzitter van de Commissie Topsport, is dan ook zeer tevreden dat DVO zo’n grote naam heeft weten te binden: ,,Het is geen geheim dat Barbara al lang op onze wensenlijst stond. Haar ervaring, creativiteit en wellicht haar grootste talent, haar winnaarsmentaliteit, waren de ingrediënten voor deze belangstelling. De sportieve ambitie van DVO en de persoonlijke ambitie van Barbara kwamen in de laatste contacten steeds meer bij elkaar en de uitkomst resulteerde in de overstap naar Bennekom. Wij hebben een overwegend jonge vrouwenselectie, waarbij de kwalitatieve impuls van deze international van zeer grote betekenis is.”

Waar voorheen Bennekomse topspelers wegens sportieve ambities uitvlogen, bewandelt nu een topper de omgekeerde weg. “We kunnen er niet omheen dat dit voor DVO toch wel een nieuwe realiteit is”, vertelt Teunissen over dat gegeven. “Een realiteit die we erkennen en waar we met volle teugen van genieten. We ontvangen Barbara dan ook met open armen en denken dat we haar, zeker na wat ze recentelijk heeft meegemaakt, een stimulerende nieuwe omgeving kunnen bieden. We hopen dat we weer de Barbara Brouwer te zien krijgen van voor corona, want dan is ze met de rest van onze selectie tot grootse dingen in staat.”

Ook Brouwer ziet de toekomst met frisse blik tegemoet: ,,DVO heeft in mijn ogen de afgelopen jaren de weg naar de top ingezet en ik hoop hieraan met mijn ervaring een steentje bij te dragen. Uit de gesprekken voel ik veel vertrouwen en heb ik zin in dit nieuwe avontuur.

Bron: www.dvo-korfbal.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie