Menno van der Neut
Menno van der Neut Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Ruime zege DVO na sterke tweede helft

22 mei 2022 om 07:28 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor stelden opnieuw in een tweede helft orde op zaken. Hekkensluiter AWDTV werd na een 12-9 ruststand, met 26-13 verslagen.

,,Het eerste bedrijf was het moeizaam van onze kant’’, had Richard van Vloten gezien. ,,AWDTV achter verdedigde met een vak en maakte het spel daarmee dood. Wij kregen ook teveel vrije ballen tegen, waardoor wij het gat nog niet konden slaan. Gelukkig ging het afronden wel goed, waardoor er een voordelige marge was.’’

,,Na de rust wisten wij het verschil wel snel te maken en was de wedstrijd gelopen. Een uitstekend moment in onze laatste reguliere thuiswedstrijd afscheid te nemen van Roos Scherrenburg, Linda van der Wal, Babette Lauber en Mathias ten Brinke, die stoppen of vertrekken. Verder was er nog het hoogtepunt van een prachtige achterwaartse tip-in van Menno van der Neut, waar mee het 26-13 werd’’, zei de DVO trainer.

Die kan zich nu met zijn ploeg opmaken voor de laatste wedstrijd in de poule tegen PKC. Beide teams zijn al geplaatst voor de play-offs. Inzet is een eerste plaats in de poule, waarmee de halve van de play-offs (1 wedstrijd) thuis mag worden gespeeld. PKC heeft een punt voorsprong. De toekomstige tegenstanders in de play-offs zijn Fortuna of LDODK.

Doelpunten: Menno van der Neut 8, Gertjan Meerkerk 6, Roos Scherenburg en Chris van Haren 3, Daniëlle Boadi en Koen van Roekel 2, Annelie de Korte en Jeffrey van Huenen 1.