Vallei Apotheek Ede opent haar deuren

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Vallei Apotheek heette maandag haar eerste klant welkom. De Vallei Apotheek is gevestigd in de hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Patiënten, bezoekers en ziekenhuismedewerkers kunnen hier nu terecht voor hun geneesmiddelen en zelfzorgartikelen.

,,Ik vind het goed dat de Vallei Apotheek er is. Helemaal geweldig. De polikliniekassistente vertelde mij dat ik hier met mijn recept terecht kon. Leuk dat ik de eerste patiënt ben", aldus de heer Van 't Veer. Hij werd als eerste klant van de Vallei Apotheek met een mooi toepasselijk cadeau verrast.

Na drie maanden van verbouwen opende de Vallei Apotheek haar deuren. Iedereen kan in deze prachtige, hypermoderne apotheek terecht voor geneesmiddelen en zelfzorgartikelen. Patiënten die een afspraak hebben bij de polikliniek of die na een ziekenhuisopname naar huis gaan, maar ook bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het ziekenhuis zijn van harte welkom.

Breed assortiment

De Vallei Apotheek heeft een aantal balies en daarnaast aparte spreekkamers voor het geven van voorlichting of instructie. De veiligheid en privacy van de patiënt staan hoog in het vaandel. Zo controleren de apotheekmedewerkers en apothekers van alle voorgeschreven medicatie de doseringen, de veiligheid en het gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen. Na toestemming van de patiënt, informeert de Vallei Apotheek de huisarts en de eigen apotheek van de patiënt over de voorgeschreven medicijnen.

De nieuwe apotheek heeft een groot assortiment aan geneesmiddelen en zelfzorgproducten, zoals hoestdranken, vitamines en pijnstillers. Geneesmiddelen kan de Vallei Apotheek direct bij de verzekeraar declareren. Als medicijnen niet worden vergoed, kunnen deze contant of met een pinpas worden betaald.

Openingstijden

De Vallei Apotheek is geopend van 08.00 - 18.00 uur en op dinsdagavond, wanneer er poliklinische spreekuren zijn. Buiten kantoortijden kan men terecht bij de Dienstapotheek Gelderse Vallei. Dit is een samenwerkingsverband van de openbare apotheken, waaraan ook de Vallei Apotheek deelneemt.

Foto's (Ziekenhuis Gelderse Vallei):

1. Apotheker SheilaBelliot verwelkomt de heer Van 't Veer als eerste klant van de Vallei Apotheek.

2. De Vallei Apotheek in de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie