Afbeelding
IVN Natuureducatie

Recreatieondernemers benoemd tot 'gastheer van het landschap'

8 april 2019 om 15:13 lokaal

EDE Vijfentwintig horeca- en recreatieondernemers uit de gemeente Ede gingen afgelopen donderdag op excursie op de Veluwe.  Dit was de laatste bijeenkomst in een reeks van vier, waarbij horeca- en recreatieondernemers worden opgeleid tot IVN Gastheer van het Landschap.

Wethouder de Pater reikte de bijbehorende certificaten en gevelbordjes uit aan de ondernemers. ,,Jullie zijn nu opgeleid en klaargestoomd om bezoekers wegwijs te maken in onze gemeente en met name in het prachtige landschap", aldus De Pater.

FLORA EN FAUNA De ondernemers bezochten onder andere Oud Reemst, Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Wekeromse Zand. Tijdens het programma leerden ze over de flora en fauna, het faunabeheer en de bijzondere natuur op de Veluwe.

DOORGEVEN Volgens de organisatie kunnen de deelnemende ondernemers zo de belangrijkste informatie over het landschap en de natuur doorgeven aan hun gasten. ,,Ik woonde en werkte hier al, maar nu weet ik pas echt hoe bijzonder de Veluwe is. Ik zie ernaar uit dat te delen met onze bezoekers", aldus een van de ondernemers.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie