Nicole Schoeber (l) en Jeannet Scheffer (r) bij eerstelijnscentrum Beatrixpark  in Ede waar Ergodus gevestigd is.
Nicole Schoeber (l) en Jeannet Scheffer (r) bij eerstelijnscentrum Beatrixpark in Ede waar Ergodus gevestigd is. Jeannet Scheffer

Ergotherapiepraktijk Ergodus krijgt twee eigenaren

Lokaal Deel je nieuws

Vanaf 1 januari 2021 is Nicole Schoeber naast Jeannet Scheffer mede-eigenaar van Ergodus. Met deze uitbreiding in eigenaarschap kan deze ergotherapiepraktijk voor de regio Gelderse Vallei nòg meer inzetten op kwaliteit en specifieke aandoeningen. 

De eerstelijns-ergotherapiepraktijk Ergodus werd in 2008 opgericht vanwege de snelgroeiende vraag naar ergotherapie in de thuissituatie. Jeannet Scheffer: “In die jaren werd het steeds duidelijker dat mensen zolang mogelijk thuis willen en moeten blijven wonen. Dat kan natuurlijk alleen als de zorg laagdrempelig en thuis georganiseerd is. En dat is precies wat we met Ergodus hebben bereikt.”   

In 12 jaar is Ergodus uitgegroeid tot de grootste ergotherapiepraktijk in Ede en omstreken. Ondertussen werken er zes ergotherapeuten. Volgens Jeannet Scheffer is dit een mooi moment om het eigenaarschap van de praktijk te delen. “Jaarlijks behandelen we honderden cliënten en werken we samen met tientallen huisartsen, zorgorganisaties, andere paramedici en gemeentes. Om niet alleen met het leiden van de praktijk bezig te zijn en voldoende tijd te hebben om cliënten te zien, is Nicole als mede-eigenaar voor mij nu een logische stap.”

Ergotherapie na Covid-19

Nicole Schoeber uit Bennekom werkt al jaren voor Ergodus en hoefde niet lang na te denken over de vraag medepraktijkhouder te worden. “Ergodus is een mooie praktijk waarin cliënten écht centraal staan. Met z’n allen hebben we een veel expertise. Van CVA tot dementie en van Parkinson tot Covid-19. Als team kunnen we de kwaliteit van onze behandelingen op al die gebieden hoog houden en blijven ontwikkelen.”   

Ergotherapie in basisverzekering

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die door ziekte, ouder worden of handicap problemen ervaart bij alledaagse bezigheden thuis of op het werk. Een ergotherapeut adviseert, traint en coacht mensen zodat ze (weer) kunnen doen wat ze willen doen. Nicole Schoeber: “Er is voor ergotherapie geen verwijzing van een arts nodig. Iedereen kan dus rechtstreeks met Ergodus contact opnemen om te kijken of ergotherapie nodig is.” De basisverzekering vergoedt jaarlijks maximaal 10 behandeluren.

advertentie
advertentie