beeldmateriaal van de website www.zomerkind.gewoonirene.nl
beeldmateriaal van de website www.zomerkind.gewoonirene.nl pexels.com

Gratis online boek over impact van miskraam

Lokaal Deel je nieuws

Het is vijf jaar geleden dat de Wageningse Irene Sies een miskraam kreeg. Maar de gebeurtenissen in die periode bleven zó leven in haar geheugen, dat ze besloot er een boek over te schrijven: Zomerkind.

“Een miskraam valt in mijn zelfbedachte ordening-van-het-lijden in één van de laagste categorieën. Een heleboel mensen krijgen een miskraam. En vaak hoor je ze er niet eens over. Een miskraam voelt nu even verdrietig. Maar dit lijden moeten wij aankunnen.”  

Irene Sies beschrijft hoe ze direct na de miskraam optimistisch was: “Ik had nog nooit van iemand gehoord wat een miskraam met haar deed, dus dan zou het allemaal wel meevallen.” Maar al snel merkt ze dat haar miskraam raakt aan een hele rits diepe thema’s, zoals vriendschap, geloof en vertrouwen.

Het boek -in blogvorm-  is sinds deze maand gratis te lezen op www.zomerkind.gewoonirene.nl. “Ik hoop dat op deze manier veel mensen mijn verhaal kunnen lezen. Omdat ze zelf een miskraam hebben meegemaakt, of juist omdat ze zich beter willen inleven in iemand uit hun omgeving die hier doorheen gaat.”

De korte, eerlijke, recht-uit-het-hart blogs lezen makkelijk weg. “Ik kon niet stoppen met lezen. Wat een indrukwekkend en openhartig verhaal”, aldus één van de lezers.

advertentie