Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Jeugdtoernooi Fortissimo: ,,Jullie mogen trots zijn op dit team"

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

De uitstekende organisatie liet de finalisten het veld betreden alsof het de eindstrijd van de Champions League betrof. Honderden belangstellenden omzoomden het veld en lieten hun waardering blijken. Fortissimo verweerde zich dapper, maar kwam eenvoudigweg te kort tegen de Rotterdammers, die het toernooi voor de derde keer op hun naam schreven.

EDE - ,,Jullie mogen trots zijn. Dit is heel bijzonder wat jullie als team hebben neergezet." Woorden van trainer Olaf van Silfhout van het E-team van Fortissimo. In de poulewedstrijden en winnaarsronde van het DB Schenker Ede jeugdtoernooi werden teams als Feyenoord, Heerenveen en Elinkwijk aan de kant gezet. Het was geen schande dat Spartaan'20, al vijf keer finalist, in de finale met 2-0 een maatje te groot bleek.

In de reguliere competitie speelt Fortissimo voor het eerst in de hoofdklasse. Toeval? ,,Nee, antwoordt leider Jan Vellinga. ,,We hebben de laatste drie jaar al een aardig team, hoewel we vorig jaar op dit toernooi negentiende werden. ,,Daarbij moet wel gezegd worden dat we toen erg ongelukkig waren met nipte nederlagen", souffleert de andere trainer, Hans Burgers.

,,Nerveus was het team allesbehalve", vult Olaf van Silfhout aan. ,,Toen ze van Feyenoord wonnen, was de druk weg. Ze hebben het gewoon zeer goed gedaan. Ik denk dat ze zo aan de kroketten willen. Dat is wel verdiend, lijkt me."

,,Op naar volgend jaar", keek een tevreden Harrie Sparnaay namens Fortissimo terug. Het is nog de vraag of het dan nog zeventallen zijn. In de regio Amsterdam wordt al volop negen tegen negen gevoetbald. Volgens mij wil de KNVB dat overal invoeren. Laten we hopen dat de nieuwe velden dan klaar zijn."

Foto 1:

Fortissimo E1 deed het geweldig op De Hoekelumse Eng. Na zes zeges bleek alleen Spartaan'20 in de finale sterker.

Foto 2:

Spartaan'20 prolongeerde de titel op De Hoekelumse Eng.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie