Nalatenschap: belangrijk om te regelen

8 juni 2022 om 17:07 Overig Deel je nieuws

Het liefst schuif je het zo lang mogelijk vooruit. Nadenken over jouw wensen als je komt te overlijden. Toch is het belangrijk om daarbij stil te staan. Zoals wat gebeurt er met mijn bezittingen als ik kom te overlijden? Hoe wil ik dit geregeld hebben? Aan wie wil ik dit wel of niet nalaten? Hoe is het geregeld voor mijn partner die achterblijft? De stichtingen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl organiseren op maandagavond 13 juni een lezing over nalatenschap. 

 

Spreker

Monique Janssen is vanuit Wageningen werkzaam als NalatenschapsMakelaar. Tijdens deze lezing vertelt zij meer over wat er allemaal komt kijken bij het regelen en afwikkelen van een nalatenschap. Denk hierbij aan het bespreken van een levenstestament en/of testament. Wie mag namens mij handelen als ik het zelf niet meer kan? Denk aan financiën en zorg. Wie mag namens mij na mijn overlijden alles regelen? Denk aan bankzaken, verzekeringen, belastingaangiftes. Het opzeggen van abonnementen en huurwoning of verkoop van de woning, Verdeling erfenis en zo nodig bemiddeling tussen erfgenamen. 

Wanneer?

Maandag 13 juni 2022 van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur en deelname is gratis. Je krijgt één kopje koffie of thee gratis. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening. Wil je vooraf vanaf 18.15 uur mee eten tegen betaling van € 5,00, dan is dat mogelijk. Je kunt je daarvoor vooraf opgeven.  

 

Locatie

Stichting Ana Upu

Van der Duyn van Maasdamstraat 16

6741 WP Lunteren

 

Activiteiten Stuif Es In

De Activiteiten Stuif Es In is een samenwerking tussen Ana Upu en Mantelzorgtrefpunt.nl. Deze activiteiten  zijn bedoeld om inspiratie op te doen, iets nieuws te leren én elkaar te ontmoeten. Voor informatie kun je mailen naar info@ana-upu.nl of info@mantelzorgtrefpunt.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie