Afbeelding

80 Minibiebs in Ede!

22 juli 2022 om 10:03 Overig Deel je nieuws

Vorig jaar startte Edese blogger Cynthia Lukassen voor het eerst met het maken van minibieb wandelroutes door haar woonplaats. Hiervoor houdt ze een overzicht bij met alle Edese minibiebs: kastjes waar je gratis boeken kunt halen, ruilen en doneren. “In een jaar tijd zijn er bijna 30 gloednieuwe pareltjes bijgekomen! Zo leuk om deze te ontdekken en ze de aandacht te geven die ze verdienen”

Wat zijn minibiebs?

Een minibieb is een klein huisje of kastje met boeken bij mensen in de voortuin. Soms vind je ze ook op andere verrassende plekken, zoals bij een school, camping of een speeltuin. 

In sommige minibiebs vind je naast boeken ook gratis stekjes, dvd’s of bordspellen.

Wie kan een minibieb starten?

“Iedereen die van lezen houdt kan een minibieb starten.” zegt de Edese blogger. Minibiebs worden vaak opgezet om de verbinding in de wijk te vergroten, analfabetisme tegen te gaan of simpelweg om je liefde voor lezen te delen. Je kunt een bestaand kastje opknappen, zelf in elkaar timmeren of kant en klaar kopen. 

“Het leuke aan minibiebs is dat ze in alle soorten en maten bestaan. Van kisten tot kastjes. Van omgebouwde konijnenhokken tot koelkasten. Zo leuk!” aldus Cynthia. Ze is zelf sinds 2 jaar ook een ‘minibieber’. In haar voortuin prijkt een minibieb vol tijdschriften, boeken en bordspellen.

Degenen die zelf een minibieb willen starten helpt ze ook graag op weg. “Op mijn website Cynspirerend.nl vind je een uitgebreid artikel met heel veel tips om een minibieb in elkaar te zetten. Een handige startersgids voor de beginnende minibieber.”

Mijlpaal: 80 minibiebs

Vorig jaar rond deze tijd had de Edese schrijfster al 51 minibiebs ontdekt. Dat vond ze al veel. “In 1 jaar tijd zijn er 29 nieuwe pareltjes bij gekomen.”

Ze bezoekt ze samen met haar man en dochtertje. Daarna zet ze de minibieb op haar lijst en op een handige Google Maps kaart. En natuurlijk in de Edese minibieb wandelroutes.

6 Gratis minibieb wandelroutes door Edese buurten

“We hebben inmiddels 6 kant-en-klare minibieb routes door Ede online staan, namelijk door Kernhem, het Centrum, Veldhuizen, Rietkampen, Ede Zuid en de Maandereng.” zegt Cynthia. “De routes zijn gratis te downloaden en een budgetproof uitje voor de zomervakantie. Wat zeg ik? Budgetproof? Het is gratis en de kans is groot dat je met een leuke stapel boeken thuis komt!”

Meer informatie?

Alle informatie over Edese minibiebs vind je op de website van de Edese blogger:

www.cynspirerend.nl/minibiebsede

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie