Kraaien, een monotype van Marike Meurs.
Kraaien, een monotype van Marike Meurs. Marike Meurs

8 kunstenaars exposeren in Galerie Zuid.

10 november 2022 om 19:02 Overig Deel je nieuws

Harskamp. Onder het motto “Geef eens kunst” exposeren 8 kunstenaars schilderijen, unieke kettingen, acryl en olieverfschilderijen, linoleumsneden, keramiek en houtsneden tot en met 14 januari in Galerie Zuid.

Wil van Breeschoten(Heelsum) maakt kettingen van allerlei materialen. Meestal van natuurlijke oorsprong zoals edelsteen, hoorn, hout of glas. Soms werkt ze ook met kunsthars of acryl.

De uit Bemmel afkomstige Marike Meurs zoekt in haar schilderijen en linoleumsneden naar eenvoud. Natuur, mens en dier zijn de onderwerpen waarmee zij sfeer, betekenis en verwondering op wil roepen.

Jos en Mart van de Blankevoort(Nijkerk) ontwerpen keramische objecten. Voor deze expositie maakten zij een collectie kleine en grotere kerststallen. Voor de afwerking gebruiken ze naast diverse kleuren glazuur soms ook de rakustooktechniek waardoor het werk een mooie aardse uitstraling krijgt.

Harry Willems, Mart de Niet, Rita van Eijsden en Guus Kuit completeren de tentoonstelling met grafisch bewerkte foto’s, kleine landschapsschilderijen, acrylschilderijen, etsen en houtsneden.

Galerie Zuid is vrij toegankelijk en open van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. (tussen kerst en oud en nieuw gesloten) De galerie is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp. (www.galeriezuid.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie