Parkeerplaatsen tekort in Otterlo

Regio

EDE - De Edese gemeenteraad heeft op de fractie van GroenLinks/Progressief Ede (GL/PE) na een motie van de SGP aangenomen, waarin Ede wordt gevraagd met de kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Otterlo in gesprek te gaan om zo snel mogelijk parkeerplaatsen in het centrum te realiseren.

Ook wordt in de motie gevraagd om de mogelijkheid bij de Ericaschool parkeerplaatsen te verwezenlijken voortvarend op te pakken.

GL/PE stemde tegen de motie, omdat deze partij volgens fractievoorzitter Eric Leltz kiest voor het autoluw maken van het centrum van Otterlo en wil dat autobussen niet door het centrum worden gedirigeerd.

Passanten

Parkeren in Otterlo is een groot probleem. Hierdoor zijn er Otterloërs die elders, buiten Otterlo, naar een supermarkt gaan.

Maar ook de mogelijkheid om passanten en toeristen langer in Otterlo te houden wordt belemmerd.

Kerkenraad

,,Parkeerruimte is dus hard nodig. Naast het instellen van blauwe zones dient handhaving en bebording met kracht ter hand genomen te worden. De kerkenraad van de Hervormde Gemeente in Otterlo is bereid de gemeente een helpende hand te bieden en grond voor parkeerruimte in hartje Otterlo beschikbaar te stellen,” aldus SGP’er Albert Pluimers, de indiener van de motie over dit onderwerp.

advertentie