Harskampse Streekproefdag

27 juni 2012 om 00:00 Regio

Bezoekers kunnen kennismaken met unieke streekproducten zoals ouderwetse boerenjam, Veluws Heidebier, Veluwse Boerenmetworst, advocaat en vruchtensappen. Initiatiefnemers zijn Ferdinand en Rianne van den Brink. ,,Het wordt een gezellig festijn dat we mogelijk elk jaar gaan organiseren.’’

Streekproducten in boerdeijwinkel ‘De Blaak’ HARSKAMP - Boerderijwinkel De Blaak in Harskamp staat zaterdag 30 juni in het teken van de Eerste Harskampse Streekproefdag.

Een van de publiekstrekkers is een door de ondernemers zelf afgemeste dikbilkoe, waarvan bezoekers het gewicht kunnen raden. De winnaar kan rekenen op een mooie prijs uit de boerderijwinkel. ,,Mensen kennis laten maken met de heerlijke streekproducten. Dat is het doel van deze zaterdag’’, vertelt Ferdinand van den Brink. ,,Mensen hebben vaak geen idee hoe lekker producten zijn waar niets aan toe is gevoegd en waar alleen natuurlijke ingrediënten in zitten. Daarnaast mag iedereen een kijkje nemen in de stallen om te zien hoe we onze dieren voeren en verzorgen. Bovendien hebben we een stand ingericht die in het teken staat van Garvo Diervoeders met speciaalvoeders voor parkieten en andere hobbydieren.’’

,,We vinden het leuk om mensen een kijkje te gunnen achter de schermen van ons mooie bedrijf. Landbouw komt nog wel eens negatief in het nieuws, maar op de Harskampse Streekproefdag kan iedereen zien dat we als boeren niks te verbergen hebben en dat we enkel mooie producten te bieden hebben.’’ Speciaal voor de Streekproefdag zijn er diverse leuke acties.

De Streekproefdag is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bij de boerderijwinkel aan de Blaakweg 16 in Harskamp. Deze winkel is normaal gesproken open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie is te vinden op boerderijwinkeldeblaak@gmail.com

Foto:

Ferdinand en Rianne van den Brink zijn de initiatiefnemers van de Eerste Harskampse Streekproefdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie