Lozing op Kleine Barneveldse Beek

22 augustus 2012 om 00:00 Regio

HARSKAMP - Een verontreinigende lozing vond donderdag plaats op de Kleine Barneveldsebeek in Harskamp.

Bewoners aan de Blaakweg roken een vieze lucht die afkomstig bleek van de traag stromend beekje. ,,Het is de vierde keer dat dit gebeurt, dus de dader is zich heel goed bewust van wat hij doet’’, aldus een medewerker van het Waterschap Veluwe. ,,We spelen het proces verbaal door aan de officier van justitie.’’

Het normaal heldere water had een roomwitte kleur gekregen en stonk volgens aanwonenden van de Blaakweg verschrikkelijk. ,,De beek zit normaal vol leven maar nu dreven er slechts dode vissen voorbij. Medewerkers van het waterschap waren na een telefonische melding binnen een half uur ter plaatse, maar konden verdere verontreiniging niet voorkomen. Er zijn monsters genomen en er is onderzoek gepleegd naar de overtreder. Pas de volgende dag had het water weer zijn normale kleur aangenomen. Op de bodem zijn de grijze vlokken zichtbaar’’, aldus een Harskamper.

Een medewerker van het waterschap verklaart dat het hier gaat om zogenoemde ‘perssappen’, die weglopen bij ingekuild voer. Het is de plicht van elke agrariër om ervoor te zorgen dat die fatsoenlijk opgevangen worden. Hier blijft de bewuste boer dus in gebreke.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie