Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo haalt uit tegen hekkensluiter

18 mei 2019 om 20:30 Sport Finaleweken 2019

EDE Fortissimo heeft in de vierde klasse gedaan wat het moest doen. Wodanseck uit Wolfheze werd met 6-0 verslagen.

,,Daarmee lijkt de nacompetitie met als doel promotie naar de derde klasse bereikt. Theoretisch kan het nog mis gaan bij verlies tegen Harskamp. Het doelsaldo (+14) ten opzichte van GVC moet voldoende zijn. Maar zelf zaterdag een punt pakken bij Harskamp is ook goed. Tegen Wodanseck was het een wedstrijd van aanval tegen verdediging. Dat neem ik de gasten niet kwalijk maar het blijft lastig spelen", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij trof met zijn ploeg een Wodanseck dat een bastion op eigen helft aanlegde.

,,Het was gedurende negentig minuten echt eenrichtingsverkeer. Maar ik heb wel respect voor zo'n ploeg. Met beperkte middelen bleven zij ons tegengas geven."

Voor Fortissimo scoorden Roy Bijsterveld 2x (archieffoto nr 9), Nick Klein Tuente 2x video met een van zijn doelpunten, Dani Tanalepy en Stan Buitenhuis.

,,Voor de nacompetitie verwacht ik dat de vandaag afwezige spelers Jesper Aben, Jip van de Peppel en Jeroen Fluit weer beschikbaar zijn. Waarom zou je risico's nemen met hen. Ik kon in de wedstrijd tegen Wodanseck weer drie spelers uit de )19 laten invallen. Het is belangrijk dat jeugdspelers minuten maken in de senioren competitie", aldus de Fortissimo trainer.

Gezien het scenario in de derde klasse is nog niet duidelijk wie op i juni in de nacompetitie de tegenstander zal zijn.

,,Zoals het er nu voorstaat is het Rood Wit '58. Maar het kan in theorie ook nog SP Teuge worden. Dat is het geval als SDS '55 zich door winst op ASP Teuge veilig speelt en Rood Wit '58 bij VV Barneveld wint. Het blijft wel een uitwedstrijd. Voor het Edese voetbal zou een SP Teuge scenario mooi zijn. Dan zijn de Wekerommers ook volgend seizoen derdeklasser. Het zou de kans op mooie derby's in de derde klasse verhogen", sluit Paul Bremer af.

Zaterdag werkt zijn ploeg het laatste duel in de vierde klasse af bij Harskamp.

De stand in de vierde klasse is met nog een duel te gaan dat Fortissimo de derde plaats bezet met 42 punten. Drie meer dan het Wageningse GVC.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie