Opening van de Kunstfactorij wel goed bezocht.
Opening van de Kunstfactorij wel goed bezocht. De Kunstfactorij

Creatieve hotspot geopend voor kunstenaars uit Bennekom Ede, en Wageningen.

Sport Deel je nieuws

Op woensdag 2 december opende de Kunstfactorij haar deuren in Bennekom. De Kunstfactorij biedt kunstenaars uit de omgeving van Bennekom een podium om hun werk te tonen. In deze eerste maand exposeert PEK, Platform Edese Kunstenaars, hun eindejaarsexpositie 'Coronoproef' in de Kunstfactorij. 

Corona bepaalde dit jaar een groot deel van het doen en laten van iedereen, dat geldt uiteraard ook voor kunstenaars. Als tegenwicht is er voor de tentoonstelling 'Coronaproef' gekozen voor een samenwerkingsconcept. Binnen de coronaregels heeft iedereen samengewerkt met een andere kunstenaar en verbinding gezocht. In totaal hebben 30 kunstenaars meegewerkt en zijn er 15 gezamenlijke werken te bewonderen. 

Corona is ook een thema voor verschillende andere kunstenaars die in de Kunstfactorij exposeren. De Edese kunstenaar Jantina Boelens heeft gebruikt gemaakt van mondkapjes in haar schilderijen. Bart Ensing heeft figuren van metaaldraad gemaakt die opgesloten zijn in o.a. glazen weckflessen en een poging doen om uit hun bubbel te ontsnappen. Henrike van de Kraats heeft een foto van een verpleegster met afdrukken van een mondmasker op haar gezicht gebruikt als inspiratie voor een schilderij. 

In deze decembermaand ligt het accent in de Kunstfactorij op het tonen van kunst van lokale kunstenaars. De Wageningse kunstenaar Perishable Rush is aanwezig met verschillende originele kunstwerken en een aantal giclées. De voormalige Edese stadsdichter Harry Oonk presenteert, naast allerlei computertekeningen van mensen die hem tijdens zijn carriére hebben geïnspireerd, twee verschillende kettingklokken. Klokken gemaakt van fietskettingen en tandraderen.    

Vanaf januari wordt de Kunstfactorij behalve galerie ook creatieve hotspot. Een ruimte voor creatieve workshops, (kinder)feestjes, een plek om workshop-pakketten voor o.a. scholen te ontwikkelen en een broedplaats voor creatieve plannen. En last but not least, een plek waar restmaterialen worden verzameld. We kunnen met restmaterialen als winkelrestanten, verpakkingsmaterialen, verpakkingskarton, flessendoppen, cd's en lp's weer veel leuke nieuwe kunstprojecten realiseren. Het is ook mogelijk een gedeelte van de Kunstfactorij af te huren voor eigen cratieve activiteiten. 

De Kunstfactorij, Dorpsstraat 11 in Bennekom. Openingstijden: woensdag en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur, vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie www.dekunstfactorij.nl.

Creatieve Hotspot geopend in Bennekom.
advertentie