import

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria omzeilt lastige klip

17 maart 2018 om 18:43 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Ede/Victoria omzeilde een lastige klip. Bij Echteld werd met 0-2 gewonnen.

,,We gingen er niet helemaal met een gerust hart heen'', bekende Erdinç Kadioglu. ,,Het is daar toch moeilijk op het gras. Zij hadden dit seizoen nog niet thuis verloren. Wij voelen de druk dat we geen fouten mogen maken om DEV bij te blijven. Ook hadden we nog wat goed te maken. Thuis was het 2-2 geworden.''

,,Met de wind in de rug begonnen wij redelijk. Kregen wat kleine kansjes. Halverwege de eerste helft was er een vrije trap van Emrah Ates, die door Rameau Heerbout werd verlengd: 0-1. Omdat er veel duels op het middenveld zich afspeelden, waren er verder niet veel kansen.''

,,In de tweede helft ging Echteld op jacht naar de gelijkmaker. Men ging ook aanvallender spelen. Wij kwamen een keer goed weg, toen een bal op de paal kwam. Net als vorige week viel Ilias El Jafoufi (op archief foto) heel goed in. Bij een individuele actie kapte hij een man of drie, vier uit, en schoot de bal beheerst in het doel. Dat betekende de beslissing'', had de trainer gezien, die afgelopen donderdag zijn handtekening zette voor een verlenging van zijn contract voor een jaar.

Omdat DEV Doorn gelijkspeelde is het verschil nog een punt. En de koploper heeft nog een wedstrijd tegoed. ,,Wij spelen nog zeven finales. Zaterdag wacht thuis het stugge SVF. We willen zo lang mogelijk meedoen voor de titel'', besluit Erdinç Kadioglu.