Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Trotse Edenaren naar Olympische Spelen

18 juli 2012 om 00:00 Sport

Als er spelers uitvallen, kan bondscoach een beroep doen op een reservelijst van in totaal vier spelers. ,,Het is wel logisch als je spelers als Zakarya Labyad (vorig seizoen PSV, nu Benfica), dispensatiespeler Nordin Amrabat (net van Kayserispor getransfereerd naar Galatasaray) en Abdelaziz Barrada (Getafe) en natuurlijk Soufian kunt selecteren’’, zegt Tighadouini, die na een half seizoen uitgeleend te zijn aan FC Volendam, weer terug is bij Vitesse.

EDE - De dromen van Soufian El Hassnaoui en Adnane Tighadouini komen uit. Beide Edenaren zijn geselecteerd voor het Olympisch team (onder 23 jaar) van Marokko. Waar El Hassnaoui (22) deel uitmaakt van de 18-koppige selectie, staat Tighadouini (19) op de reservelijst. Hij mag wel mee naar Londen.

Waar Tighadouini in het kwalificatietoernooi nog een hoofdrol speelde met onder meer het winnende doelpunt tegen Algerije, had El Hassnaoui toe moeten kijken omdat hij geen toestemming kreeg van zijn club, De Graafschap. Toch was de ‘Superboer’ er vrij zeker van dat hij op het lijstje van coach Pim Verbeek zou staan. ,,Ik heb er nooit aan getwijfeld.”

Trainingskamp

Als voorbereiding verblijven de twee jonge Edese Marokkanen ruim een week in Hoenderloo. Daarna wacht in Londen een poule met Honduras, Japan en Spanje.

Tegenstanders

,,Eerlijk gezegd ken ik geen enkele naam van Honduras en Japan’’, zegt aanvaller El Hassnaoui. ,,Bij Spanje ligt dat natuurlijk anders. Juan Mata (Chelsea), Javi Martinez (Athletic Bilbao) en Jordi Alba (FC Barcelona) hoorden nog bij het Spaanse team dat onlangs Europees kampioen werd. Daarnaast heb je ook nog doelman David de Gea van Manchester United en Thiago Alcántera van FC Barcelona.”

Trots

,,Ik ben natuurlijk heel trots dat ik dit mag meemaken’’, vervolgt El Hassnaoui die onlangs een aanbieding van Metalist Kharkiv uit de Oekraïne liet lopen. ,,Ik ga er alles aan doen een steentje bij te dragen om te zorgen dat we de poulefase doorkomen. Dat betekent dat we bij de eerste twee moeten komen. Het zou mooi zijn als ik ook een doelpuntje weet mee te pikken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het team door de poulefase komt.’’

,,Ik vind het ook fantastisch dat ik erbij ben’’, reageert Tighadouini. ,,Het is toch heel bijzonder dat twee jongens uit Ede naar de Olympische Spelen gaan. Daar ben ik enorm trots op. Natuurlijk hoop ik ook dat Marokko verder komt en dat ik zelf ook aan spelen toe kom.’’

Usain Bolt

De beide voetballers hopen ook nog wat andere sporten mee te pakken. Het vizier is op ‘s werelds snelste hardloper Usain Bolt gericht. ,,Het zou mooi zijn met hem op de foto te gaan. Misschien kunnen we de 100 meter ook zien’’, gokt Adnane Tighadouini. Maar wellicht komt Bolt wel bij Marokko kijken. Het team speelt op donderdag 26 juli (Honduras), zondag 29 juli Japan en woensdag 1 augustus (Spanje).

Foto:

Soufian El Hassnaoui (links) en Adnane Tighadouini zijn ‘slaapies’ tijdens het trainingskamp in Hoenderloo.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie