DES team wint zeventiende Hent Uut 't Zaand damtoernooi

13 februari 2014 om 00:00 Sport

WEKEROM - De Lunterse damclub (DES) heeft het 17e Hent Uut 't Zaand damtoernooi gewonnen. De grootste damclub uit de gemeente Ede moest hard werken voor de winst. In de slotronde haakte de Barneveldse damclub BDSV af.

Bijna zestig dammers hadden zaterdag de weg gevonden naar het Wekeromse Hent Uut ' t Zaand. Een perfecte gelegenheid voor een dagje dammen. DES (Lunteren) en De Kroonschijf (Ede) tekenden als vanouds voor een prima organisatie.

Er werd gespeeld in groepen van 6 deelnemers met een speeltempo van een half uur perspeler per partij. Dit mooie tempo hield in dat de wedstrijden nooit langer dan een uur duurden.

Er werd volop gestreden in elke poule om de eerste plaats waarbij er mooie zetjes en combinaties op het bord kwamen.

De strijd om de wisselbeker ging deze editie tussen DES (Lunteren) en BDSV (Barneveld). Beide teams gingen volkomen gelijk op. Maar in de slotronde sloeg het DES team, bestaande uit Johan Top, Bram Cysouw, Elco Blankestijn, Jan Cysouw en Jaap Heij, zijn slag. Waar de Barnevelders remiseerden wisten de Lunteranen winst te boeken. Maar gelijk de Olympische gedachten reageerden de Barnevelders sportief: 'Meedoen is voor ons belangrijker dan winnen'.

Geen enkele speler ging zonder prijs naar huis. ,,Dat is te danken aan onze sponsoren. De verloting, kende mede door de plaatselijke middenstand, ook een rijkelijk gevulde prijzentafel", liet organisator Jaap Heij weten.

De prijswinnaars per groep:

Hoofdklasse A:  Henk  Kleinrensink (WSDV) Wageningen 

Hoofdklasse B:  Bert van Oostrom (DC Loosdrecht)

Eerste klasse A: Willem Stunnenberg (BDV) Bennekom 

Eerste klasse B: Steven Vierwinden (DCE) Ederveen 

Eerste klasse C: Dinand Stegeman (DEZ) Laren

Tweede klasse A: Eddie Weijman (VRD) Renkum 

Tweede klasse B: Johan Teunissen De Kroonschijf (Ede)

Tweede klasse C:  Johan Top (DES) Lunteren

Tweede klasse D: Bram Cysouw  (DES) Lunteren

Huisdammers:  Willem Achterberg Ederveen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie