import

Van Gent Finaleweken: Duur puntverlies Fortissimo

21 april 2018 om 18:34 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Fortissimo heeft bij Wodanseck met een 1-1 gelijkspel duur puntverlies geleden.

,,Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de thuisclub het punt zeker verdiende. Zij waren lange periode de veel fellere ploeg", somberde Fortissimo trainer Paul Bremer.

Het begin was voor de op nacompetitievoetbal jagende Edenaren goed. ,,Binnen vijf minuten zette Jordi Vink ons al op de 0-1. Roy Bijsterveld begon aan een voor hem kenmerkende solo en legde bal panklaar. Het puntertje van Vink was voldoende voor een snelle voorsprong."

De thuisclub gooide de er een portie enthousiasme en spelplezier tegen aan. ,,Dan zie dat mijn ploeg daar moeite mee heeft. Tegen ploegen die fysiek sterk zijn en opportunistisch hebben wij het moeilijk. De gelijkmaker binnen het half uur was verdiend. Zuur was wel dat het een van richting veranderd schot was waardoor doelman Dennis van Bruxvoort kansloos was. Doelpuntenmaker van de 1-1 was Thom van Dijk ", sipte Bremer.

Hij sprak zijn ploeg in de rust indringend toe. ,,De tweede helft was wel wat beter. Maar echte kansen leverde het aanvankelijk niet op. Pas in de slotfase had Fortissimo het betere van het spel. Maar dan is het zoals zo vaak in het voetbal 'net niet'. Als wij geen nacompetitievoetbal halen hebben we hier in Wolfheze laten liggen", besloot Paul Bremer getergd.

Het op de derde plaats staande Fortissimo zag nummer twee Zeewolde weglopen en op vijf punten voorsprong komen. Koploper OVC '85 is allang uit het zicht met negen punten voorsprong.

Dinsdagavond bezoekt Fortissimo kampioenskandidaat OVC '85. De wedstrijd tegen Zeewolde (12/5) lijkt cruciaal te worden voor de nacompetitiekansen.