Afbeelding
PR Exalto Sport

Exalto Sport weer in de prijzen

28 mei 2018 om 08:51 Sport/sport

LUNTEREN Exalto Sport heeft het afgelopen weekend in drie verschillende disciplines laten zien dat de vereniging meedoet voor de prijzen.

Op zaterdag 26 mei kwamen drie jonge turnsters in actie bij de regiofinale 5e divisie in Ede.

Pupil turnster Maud Knevel {foto 2 links] had geen last van het warme weer en turnde zich naar een knappe derde plaats en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Turnmaatje Noortje Zwaneveld eindigde in de middenmoot.

Skip Langius sprong zaterdag mee met een individuele springwedstrijd in Wierden. Daar wist hij het zilver op de onderdelen airtrack en minitrampoline-kast in de wacht te slepen. Op het toestel plankoline-kast pakte hij ook nog een bronzen medaille.

Pieter van Norel {foto 1 rechts] turnde zondag 27 mei in Leek zijn derde en laatste trainingswedstrijd in de Eredivisie. Hij liet zes mooie oefeningen zien, met als hoogtepunt een spectaculair nieuw vluchtelement op rek. In de medaillegroep met alle junioren en senioren eindigde hij daarmee op de eerste plaats. Hij heeft nu nog vier weken om zich verder voor te bereiden op het NK in Rotterdam.

Senior turnster Fleur van Haveren mocht als debutante in de derde divisie meteen haar eerste NK turnen.

In Waalwijk kende Van Haveren een bijzondere start op vloer. Haar muziek liet het afweten en het kwam aan op improvisatie vermogen. Zij liet ondanks de handicap een keurige oefening zien met een mooi en hoog cijfer. Ook met haar nieuwe wedstrijdsprong, tsukahara gehurkt bleef ze knap staan. Op brug en balk leverde ze wat punten in. Positie 27 was haar lot.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie