PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Nieuw boek Historische Vereniging over ‘gewone Bennekommers’

Historie
Foto: eigen foto
8 sep 2020, 08:00
De samenstellers van het boek, Henk Tollenaar en Marijke de Vos, bij boerderij Schoonhoven aan de Dijkgraaf in Bennekom.
De samenstellers van het boek, Henk Tollenaar en Marijke de Vos, bij boerderij Schoonhoven aan de Dijkgraaf in Bennekom.
BENNEKOM

In de jongste uitgave van de werkgroep ‘Kleine Geschiedenis’ van de Historische Vereniging Oud-Bennekom komt de levensgeschiedenis van acht ‘gewone Bennekommers’ voorbij. Volgens de samenstellers, onder aanvoering van Henk Tollenaar en Marijke de Vos, gaat het om unieke verhalen die vastgelegd worden voor het nageslacht. ,,Veel geïnterviewden waren blij dat we de moeite namen om met ze te praten. Omgekeerd was dat ook zeker het geval.”

‘Kleine Geschiedenis’ dus. Het is de naam van één van de maar liefst zestien werkgroepen die binnen de Historische Vereniging actief zijn. In dat rijtje ook namen als ‘Monumenten’, ‘Behoud Begraafplaats’, ‘Digitale Media’ en ‘Lezingen’. Marijke de Vos is al ruim twee decennia lid van de vereniging en maakte negen jaar deel uit van het bestuur. T..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: