Afbeelding
Porsche AG

Jaap van Lagen: ,,Ik dacht dat ik een podiumplaats in de pocket had’’

Autosport

EDE Jaap van Lagen leek bij de Dutch Grand Prix 2022 op weg naar een podiumplaats. Maar al snel werd de 45-jarige Edenaar door Harry King dusdanig geraakt, dat Van Lagen de strijd moest staken.

Na een goede kwalificatie stond Van Lagen als nummer drie aan de start. ,,De start was goed. Ik kwam goed door de eerste bocht, en passeerde Harry King. Even later remde Harry King zo laat, dat hij zijn wiel blokkeerde en bij mij naar binnen reed. Ik zag veel rook in de spiegel. Ik probeerde de deur open te laten staan, om een crash te voorkomen. Helaas. Ik werd gewoon door King van de baan gereden. Er zat zoveel schade aan, dat ik niet verder kon. Harry King krijgt voor de komende race een straf van drie plekken. Dat vind ik wel een heel milde straf.’’

,,Dit is een enorme teleurstelling. Het liep dit weekeinde allemaal heel goed. Na de goede start dacht ik al: een podiumplaats heb ik in de pocket. De auto voelde goede. En dan is de keiharde realiteit dat je met lege handen staat en een bak schade aan de auto. Positief is dat gebleken is dat ik nog steeds met de snelste coureurs mee kan. Maar voor nu overheerst een grote teleurstelling’’.

advertentie
advertentie