Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Kleine nederlaag Moorfielders

Honkbal

EDE De honkballers van Moorfielders leden een 6-8 tegen Wyck Lions uit Wijk bij Duurstede.

Eip Janssen

In de eerste inning begon werper Ron van de Linde moeizaam met 3x 4 wijd, maar herpakte zich daarna goed.

,,De gasten namen wel een 0-2 voorsprong”, aldus Moorfielder Erik Mourits. De Edenaren kwamen in hun slagbeurt niet tot scoren. Wyck Lions loopt verder uit naar 0-5. ,,Aanslag was het bij ons niet goed (2x drie slag). In de tweede inning weer veel 4 wijd (2x) en een goed geplaatste hit. In de derde inning een pitchers wissel bij Moorfielders. Dat gaat ook minder goed en Wyck Lions komt op 0-8.”

Moorfielders komt door vier wijd van Arvid Das en daarna agressief honklopen via een opofferingsslag van Henk Warris op 1-8. ,,In de vierde inning heeft Wyck Lions duidelijk moeite met onze nieuwe pitcher. Ze scoren niet. Met een keiharde klap naar het linksveld eindigt Tobias Jansen op het derde honk. Hij scoort op een doorgeschoten bal: 2-8”, analyseert Mourits.

De Edese pitcher houdt de gasten op nul. ,,Met een paar goed geplaatste hits en een aantal keer vier wijd wordt viermaal gescoord: 6-8. 6 inning. Er wordt in een comeback geloofd. Het begint voor ons aan slag goed. Jasper Bisschop (honkbalt pas 1 seizoen) slaat de bal over de eerste honkman. Vervolgens gooit de rechtsvelder terug het binnenveld in maar schiet de bal door. Jasper eindigt op het tweede honk. Maar daar blijft het bij. Moorfielders wil te graag het gelijkmakende en winnende punt binnen slaan en eindigt met 2x drie slag. Een 6-8 nederlaag maar wel met perspectief”, sluit Eric Mourits af.

advertentie
advertentie