Afbeelding
Eip Janssen

Nieuwe trainer CKV Reehorst voelt zich al thuis

15 september 2019 om 10:07 Korfbal

EDE Enigszins geruisloos voltrok zich bij CKV Reehorst'45 een trainerswissel bij de hoofdmacht.

Eip Janssen

Jaap van de Berg (SKF 2) Veenendaal werd aangetrokken als opvolger van Ron de Graaf.

De nieuwe trainer staat voor de opdracht Reehorst in de korfbalcompetitie een klasse hoger te brengen. In de zaalcompetitie de promotie naar de tweede klasse juist te behouden.

,,Mooie uitdagende opdrachten", aldus de nieuwe trainer. Voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd op eigen veld tegen RDZ blijkt Van de Berg een nuchter maar realistische trainer te zijn.

,,Ik ben voor het eerst trainer/coach van een eerste team. In die zin een uitdaging. Maar ik loop al wat langer mee in de korfbalwereld. Ik ken deze veldcompetitieklasse nog niet zo goed. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 5-23 bij Midlandia gewonnen. Maar eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Ik kijk liever naar mijn eigen team."

De Reehorst geeft aan dat hij het plezierig acht keuzen te kunnen maken.

,,We hebben een vrij brede selectie en de samenwerking met de trainer van Reehorst 2 (Fred Westland, Red) is goed. Samen moeten wij bij deze club een stevig fundament leggen."

Ook afgelopen zaterdag deed Reehorst weer van zich spreken. Tegen het eveneens ongeslagen RDZ werd een 18-11 zege behaald.

,,Op het veld promoveren en in de zaal zeker in de tweede klasse blijven, zou geweldig zijn. Zeker in dit seizoen waarin de club het 75-jarig jubileum viert."

De tweede doelstelling van de voormalige Veenendaalse coach is ook duidelijk.

,,Ik probeer deze gretige selectie het nodige aan korfbalspel en -techniek bij te brengen. Verder ben ik een rustige coach die eerst kijkt, analyseert en dan hetgeen in mijn ogen beter kan overdraagt. Ik wil zoveel mogelijk het tweede te bekijken zonder mijn collega voor de voeten te lopen. Maar daardoor krijg ik in een middag via twee teams inzicht hoeveel en waar Reehorst talent rondloopt", sluit Jaap van Berg af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie