Trainer Richard van Vloten
Trainer Richard van Vloten Ted Walker

,,DVO dramatisch slecht''

15 december 2019 om 16:51 Korfbal

BENNEKOM ,,Het was dramatisch slecht. Wij zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Konden moeilijk tot scoren komen. Het totaal van 15 doelpunten zegt voldoende. Op zich is 19 tegen niet eens zo slecht. Maar het zei wel voldoende over het niveau van de wedstrijd. De minst slechte heeft gewonnen'', was Richard van Vloten duidelijk na de 15-19 nederlaag van DVO/Accountor tegen DOS'46.

Met Daan Dijkstra en Dennis Brunt in de basis, ging DVO van start in de formatie waarmee het tegen Tempo was geëindigd. Via 2-2 en 2-6 als tussenstanden, had de ploeg uit Nijeveen halverwege met 6-10 al een gaatje geslagen. ,,Wij hadden het lastig onder hun druk uit te komen. Daarnaast verloren wij veel rebounds, waardoor zij konden herhalen'', had Van Vloten gezien.

De trainer greep al snel in. Bij een 2-5 tussenstand werd Gertjan Meerkerk al gebracht. ,,Gert was fit genoeg om een gedeelte te spelen. Maar hij miste ook de echte scherpte.''

In het tweede bedrijf werd Menno van der Neut nog gebracht. ,,Menno kende een goede invalbeurt. Hij scoorde een keer of vier. Het feit bleef dat wij moeilijk aan de bal konden komen. Even was er een korte opleving. Bij drie verschil miste Menno nog een kans het verschil op twee te brengen. Direct daarop was het weer vier verschil en de wedstrijd gelopen.''

,,Wij hadden vandaag een mooi gat met de onderste plaatsen kunnen slaan. Maar het was gewoon slecht. Dat hoort er ook bij. Wij moeten onze rug rechten en ons gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Fortuna in Delft. Zij draaien op dit moment niet lekker. Eens kijken of daar wat te halen valt'', besluit Richard van Vloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie