Afbeelding
Ted Walker

Gertjan Meerkerk opnieuw 'player of the match'

Korfbal

BENNEKOM  TeamNL Korfbal is derde geworden bij de Korfbal Challenge in Rotterdam. Talent TeamNL werd met 27-17 verslagen. DVO speler Gertjan Meerkerk werd uitgeroepen tot 'player of the match'.  


De beginfase van de wedstrijd was voor TeamNL Korfbal. In de eerste aanval kreeg Gertjan Meerkerk al een strafworp mee en rondde deze feilloos af. Het damesduo Marloes Frieswijk en Barbara Brouwer speelde sterke aanvallen uit, waardoor Frieswijk snel twee doelpunten achter elkaar kon scoren. Het Nederlandse team was verdedigend sterk en Talent TeamNL Korfbal had hier moeite mee, wat resulteerde in plaatsfouten. Ook aanvallend was TeamNL Korfbal sterk. Als Talent TeamNL Korfbal scoorde werd er vrijwel direct gecounterd. Esther Cordus was belangrijk in deze fase van de wedstrijd en scoorde drie keer. Zo kon TeamNL Korfbal uitlopen van 5-7 naar 5-13.

In de eerste aanval in het derde kwart was het wederom Gertjan Meerkerk die scoorde, gevolgd door veel acties van Talent TeamNL Korfbal. De talenten kwamen beter in de wedstrijd. Ze speelden langere aanvallen kon meescoren met TeamNL Korfbal. Echter, het Nederlandse team schoot zo zuiver dat het gat tussen beide ploegen groot bleef. De kansen en acties waren er genoeg. Zo scoorde Julia Schuiling door een slimmigheidje onder de korf, uit een vrije bal. Maar tegen het Nederlandse team was niet op te boksen. Mick Snel zette het verschil op tien doelpunten, toen hij een spectaculaire achterwaartse one-hander scoorde. Vanaf dit moment bleven beide ploegen doorgaan met scoren, maar TeamNL Korfbal stelde vrij eenvoudig de winst en daarmee de bronzen plak veilig.

bron: www.korfbal.nl 

advertentie