Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

Meerkerk en De Wit debuteren bij TeamNL Korfbal

29 december 2019 om 21:31 Korfbal

BENNEKOM Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit van DVO/Accountor hebben hun debuut gemaakt bij TeamNL korfbal. Dat gebeurde bij de Korfbal Challenge met een 25-20 zege op Diamonds (België)

Bij Oranje, waar de PKC/SWKGroep- en Fortuna/Delta Logistiek-spelers niet meededen, maakten een drietal spelers hun debuut. Tim Flokstra en Gertjan Meerkerk begonnen in de basis, waarbij Flokstra met twee treffers de 6-0 start inluidde. Na een eerste time-out, na drie minuten, zorgde Brent Struyf voor de eerste Belgische treffer. De oud-DVO'er zou uiteindelijk acht keer scoren voor de Diamonds en vocht mooie duels met huidige DVO'er Meerkerk, die werd uitgeroepen tot Player of the Match.

In het tweede kwart (na een 2-9 tussenstand) kwamen de Belgen eindelijk in de wedstrijd en brachten het verschil terug tot drie bij een 10-13 stand met rust, maar in het derde kwart zorgde TeamNL Korfbal opnieuw voor een groot verschil. Mede door aanvoerder Barbara Brouwer (drie treffers) werd de marge vergroot tot zeven: 21-14. In het laatste kwart, nadat beide teams veelvuldig wisselden en ook Robbe de Wit zijn debuut maakte, verkleinde de Diamonds de achterstand tot vijf.

Een dag later werd met 19-21 verloren van Fortuna. Door deze uitslag speelt TeamNL Korfbal maandag de wedstrijd om de derde plaats tegen Talent TeamNL Korfbal.

Robbe de Wit
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie