Gertjan Meerkerk links op de foto.
Gertjan Meerkerk links op de foto. Theo Beumer

DVO maakt het kampioen Fortuna lastig

22 december 2019 om 14:09 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor bezorgde landskampioen Fortuna een lastige avond. Maar uiteindelijk moesten de Bennekomse korfballers toch een nederlaag incasseren: 27-25.

Na afloop werd vooral gepraat voor een situatie een goed minuut voor tijd. ,,Koen van Roekel won bij een stand van 25-24 een rebound. Tot verbazing van vriend en vijand gaf de scheidsechter een stip. Dat was de genadeklap. Hadden wij wel de aanval gehad, met daarin Gertjan Meerkerk, dan had je gelijk kunnen komen. Een cruciale beslissing die in ons nadeel uitviel'', keek Richard van Vloten terug.

De trainer van DVO had gezien dat zijn ploeg Fortuna aardig kon bijbenen. Halverwege was het 16-13. ,,Die tegendoelpunten waren teveel. Zeker ook omdat Fortuna niet zo makkelijk scoort. Wij hielpen hen in het zadel door teveel de rebounds te verliezen. Daarin moeten wij harder worden.'' Van Vloten had wel bij 10-7 Roos Scherrenburg en Adriënne van Ofwegen van vak gewisseld. ,,Fleur Hoek kon te makkelijk scoren.''

Net voor de rust kreeg Gertjan Meerkerk nog een groene kaart. ,,Dat was niet handig'', had ook Van Vloten gezien. De schutter keerde in het vak van Robbe de Wit terug, en kreeg het op zijn heupen. Uiteindelijk was net het net niet genoeg voor een puntendeling.

,,Aan de ene kant is er de teleurstelling dat we geen punten aan deze wedstrijd over houden. Aan de andere kant bevestigde het weer eens dat wij goed bezig zijn. Over het spel ben ik tevreden. Het was stukken beter dan vorige week tegen DOS'37'', oordeelde van Vloten.

Die heeft met DVO maar een korte winterstop. Op zaterdag 4 januari komt PKC op bezoek. De Bennekommers bivakkeren op een zevende positie met vijf punten uit zeven wedstrijden.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 9, Menno van der Neut 6, Robbe de Wit en Daniëlle Boadi 3, Koen van Roekel 2, Renée van Ginkel en Roos Scherrenburg 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie