Afbeelding
Twitter/DVO Bennekom

Korfballer Jeffrey van Huenen volgend seizoen naar DVO Bennekom

5 februari 2020 om 17:49 Korfbal

BENNEKOM Jeffrey van Huenen verruilt aan het eind van dit seizoen KV Wageningen voor DVO/Accountor, meldt de Bennekomse club uit de Korfbal League op Twitter. De jonge allrounder (20) korfbalt al zijn hele leven in Wageningen (eerst voor SSS en daarna voor de fusieclub), maar is toe aan een nieuwe stap. Bij DVO denkt hij zich verder te kunnen ontwikkelen richting Korfbal League-niveau.

DVO is al langere tijd gecharmeerd van de voormalig jeugdinternational, maar tot een overstap kwam het vooralsnog niet. ,,In de jeugd was ik alleen maar bezig met het eerste halen en daarmee mooie resultaten boeken. Nadat we vorig jaar in de play-offs werden uitgeschakeld door Groen Geel, dacht ik wel na over een eventuele overstap. Alleen kwam er een examenjaar aan en daarom besloot ik nog even in de vertrouwde omgeving blijven. Bovendien kwamen er goede spelers bij onze selectie. Ik wilde nog één keer alles geven voor de club en weer de play-offs halen. Helaas loopt het dit seizoen iets minder dan verwacht."

Van Huenen is zeker niet over één nacht ijs gegaan voor zijn besluit: ,,Ik loop al vanaf mijn vijfde rond bij de club en vond het ook wel lastig om mijn vertrek aan te kondigen. Maar ik kies nu echt voor mezelf. Ik heb me voorgenomen een vaste League-waarde te worden bij een top-4 ploeg. Daar wil ik alles aan doen en ik denk dat ik bij DVO de uitdaging en weerstand krijg die ik nodig heb om beter te worden. Bovendien is het lekker dichtbij en gaat het niet ten koste van mijn studie, vrienden en familie."

Sommigen zullen Jeffrey van Huenen van gezicht misschien al wel kennen, want hij komt geregeld even langs bij DVO, waar zijn vriendin ook speelt: ,,Je voelt je altijd welkom en mensen maken gelijk een praatje met je. En natuurlijk acteren ze op het allerhoogste niveau, ook in de jeugd. De selectie bestaat uit een mooie, jonge groep waar ik heel graag deel van uit ga maken." 

Een behoorlijk aantal van zijn toekomstige teamgenoten kent Jeffrey van Huenen overigens al langer van vertegenwoordigende jeugdteams. ,,Met hen ga ik graag de concurrentie aan! Het doel is eerst wat ik in de hoofdklasse heb geleerd in te zetten als stabiele RKL-speler en daarna proberen waar mogelijk een bijdrage te leveren aan het eerste. Ik kom ook zeker niet voor één jaar, maar wil graag mee op de weg naar boven die DVO heeft ingezet zodat ik op termijn een vaste waarde kan worden in de Korfbal League."

Er zit dus zoals dat heet 'een goede kop' op Jeffrey en hoofdcoach Richard van Vloten is dan ook blij dat de 1,95 meter lange student Mediavormgeving vanaf volgend seizoen aansluit: ,,Een echte aanwinst voor onze jonge, talentvolle selectie. Jeffrey is een goede schutter, maar ook allround. Hij wil graag op Korfbal Leagueniveau ervaring opdoen om zodoende zichzelf verder te ontwikkelen. Al met al een mooie kwaliteitsimpuls voor DVO."

Bron en foto: DVO Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie