Renée van Ginkel
Renée van Ginkel Theo Beumer

Belangrijke zege DVO

12 januari 2020 om 10:33 Korfbal

BENNEKOM ,,Of wij ijskoud de beste waren tegen Groen Geel weet ik niet'', lachte Richard van Vloten. ,,Zeker was dat wij de meest rustige ploeg waren.'' Dat was voldoende voor DVO Accountor met 22-27 te winnen bij Groen Geel/IJskoud de Beste.

Het was zeker geen 'makkie' voor de Bennekommers. Tot 6-6 ging het gelijk op. ,,Groen Geel probeerde ons spel te ontregelen. Omdat Robbe de Wit en Gertjan Meerkerk de eerste helft met scherp schoten, wisten wij een gaatje te slaan. Wij verzuimden de eerste helft echter al een klap uit te delen'', had de trainer gezien.

Na de 12-15 ruststand, liep DVO uit naar een verschil van vijf: 13-18. ,,Ik dacht dat het klaar was. Maar wij lieten het spannend worden. Wij maakten de verkeerde keuzes. Lazen ook niet goed wat Groen Geel wilde.'' De ploeg uit Wormer kwam op gelijke hoogte: 21-21. ,,Met twee time-outs konden wij de boel repareren. Zeker ook omdat wij kwalitatief beter waren, wisten wij toch uiteindelijk vrij makkelijk te winnen: 22-27.'' Van de Bennekomse productie van twaalf in het tweede bedrijf, waren er vijf afkomstig van de vrouwen.

,,Dit is wel een belangrijke zege. Wij nemen afstand van de onderste regionen. Het verschil is nu vijf punten. Komende week moeten wij naar Blauw Wit. Die staan ook onder ons. Hoewel het in Amsterdam nooit makkelijk is, zou het wel heel mooi zijn dat wij daar ook winnen. Dan ben je helemaal weg van de onderste plaatsen. Dan kan je zelf vrijuit spelen en proberen de eigen doelstelling te halen'', besluit Richard van Vloten.

Gertjan Meerkerk 8, Robbe de Wit en Chris van Haren 5, Koen van Roekel 4, Renée van Ginkel en Daniëlle Boadi 2 en Roos Scherrenburg 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie