Jari Hardies zoekt afspeelmogelijkheden.
Jari Hardies zoekt afspeelmogelijkheden. Hans Bömer

Jari Hardies vertrekt bij DVO/Accountor

25 mei 2021 om 19:21 Korfbal

BENNEKOM De tijd van Jari Hardies bij DVO/Accountor blijft beperkt tot één seizoen. Na uitvoerig beraad tussen club en speler heeft de Belgisch international besloten dat hij terugkeert naar zijn oude club AKC Luma. Hardies werd vorig jaar door DVO gehaald en was voornemens zich in volle glorie te presenteren aan het Nederlandse publiek. De realiteit van corona achterhaalde die droom echter snel.

,,Het moment van zijn overstap was achteraf gezien best ongelukkig”, kijkt DVO-coach Richard van Vloten terug. ,,We wisten toen nog niet hoezeer corona invloed zou gaan hebben op onze sport en ons leven. De start bij DVO was al onzeker voor wat betreft het reizen naar Nederland. In de voorbereiding raakte hij vervolgens geblesseerd en vanwege corona speelden we door de gewijzigde competitieopzet ook nog eens met twee poules van zes. Bovendien hecht Jari naast het sportieve ook heel veel aan het sociale aspect en dat viel natuurlijk volledig weg.”

Hardies sluit zich zonder meer aan bij de woorden van zijn trainer: ,,Ik zal niet ontkennen dat ik een moeilijk eerste seizoen heb gekend. De veldcompetitie viel al snel in het water door een blessure en dankzij het soms wel of niet kunnen reizen door corona, had ik aan het einde van de heenronde nog maar één competitiewedstrijd afgemaakt. Bijgevolg weinig mogelijkheden om mezelf aan te passen aan het niveau en de spelersgroep en na een heel korte voorbereiding op de zaal, heb ik me daarna niet vast kunnen doorzetten in het eerste.”

Het gevolg was dat Hardies uren in de auto zat voor trainingen en wedstrijden zonder uitzicht op de zaken die het topsportleven – en de offers die het vraagt – normaliter de moeite waard maken: het uiterste uit jezelf halen, publiek op de banken krijgen en gezellig samen zijn voor- en achteraf. Ondertussen moest hij ook nog zien te wennen aan het delen van zijn korfballeven met niet één maar twee dierbare familieleden: eind vorig jaar kwam een dochtertje ter wereld. Alles afwegend heeft de kersverse vader na lang twijfelen de knoop doorgehakt: ,,Na een goed overleg met de staf heb ik voor mezelf besloten dat er te veel variabelen en onzekerheden zijn, zowel op sportief als extra sportief vlak, om deze enorme investering te blijven volhouden. M’n sporthart bloedt bij het nemen van deze beslissing. Ik heb amper kunnen tonen wat ik in huis heb en ik ben er zeker van dat ik mij nog verder zou kunnen ontwikkelen. Echter geloof ik wel dat het de beste keuze is.”

Ook Van Vloten denkt dat er onder andere omstandigheden veel meer in had gezeten: ,,Al met al heeft Jari nooit echt zijn kwaliteiten kunnen etaleren zoals ik hem ken als aanvoerder van de Diamonds en zijn club AKC. Maar hij heeft zich ondanks die teleurstelling altijd voorbeeldig gedragen. Niets dan lof daarvoor. Hij heeft er alles aan gedaan en iedereen vindt het bijzonder jammer dat hij ons na dit seizoen weer gaat verlaten. Maar zijn keuze is wat mij betreft een logische.”

De twee meter lange allrounder ziet een droom vervliegen, maar beseft ook dat er niets anders op zat: ,,Het is ontzettend spijtig dat ik de club DVO niet beter heb leren kennen en dat ik maar een flauw afkooksel van de KL heb meegemaakt, wat had ik graag voor een volle hal willen spelen. Het mag echter niet zijn en via deze weg wil ik de club DVO en meer bepaald de selectie uitermate succes wensen bij hun aanval op de top 4! Bedankt voor de warme ontvangst en de geboden kansen.”

Bron: dvo-korfbal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie