Harry Snitselaar, winnend coach oud-CKV Reehorst '45 spelers had zijn zaken goed voor elkaar.
Harry Snitselaar, winnend coach oud-CKV Reehorst '45 spelers had zijn zaken goed voor elkaar. Eip Janssen

Oud - CKV Reehorst’45 laat klasse zien

9 augustus 2021 om 21:58 Korfbal

EDE De voormalige CKV Reehorst’45 spelers hebben maandagavond de hoofdmacht van CKV Reehorst met 14-20 verslagen.

Eip Janssen

,,Het was een genot hier weer te spelen. Uiteindelijk heb ik bij een relatief kleine club als CKV Reehorst de eerste korfbalstappen gezet. Met als bekroning nu te spelen bij Dalto in Driebergen. En in de sterkste korfbalcompetitie van de wereld: De Korfbal League”, glundert Mathijs den Ouden.

Het team van oud - CKV Reehorst’45 spelers liet bij vlagen mooi spel zien. Coach Harry Snitselaar had zich terdege voorbereid op de clash tegen de hoofdmacht van CKV Reehorst’45. De wisselschema’s (zie foto) lieten niets te wensen over. In de nababbel met verschillende voormalige CKV Reehorst’45 spelers en speelsters viel zijn naam veelvuldig. ,,Van Harry (Snitselaar, red.) heb ik de eerste beginselen geleerd. Hij leerde ons dat korfballen op alle niveaus gewoon leuk is.”

,,Waarom deze wedstrijd wordt gespeeld? Onze korfballers hebben de hele zomer door getraind. Er werd onder meer tegen DVO en ODIK (Barneveld) geoefend. De wedstrijd tegen voormalige CKV Reehorst’45 spelers vonden wij een mooie afsluiting van een door corona twee verloren gegane seizoenen. We hopen komend seizoen weer een volledige zaal- en veldcompetitie te spelen. Je zag aan het plezier dat alle spelers en de goede scheidsrechter Ben Melgers eraan beleefden dat het een geslaagde happening was. En het in behoorlijke getale opgekomen publiek hield zich prima aan de door ons voorgeschreven corona regels”, lacht Laura Struik.

De met de publiciteit belaste Struik zag dat zich een leuke korfbalwedstrijd ontspon. Bij rust keek de hoofdmacht van CKV Reehorst tegen een 6-10 achterstand aan. Opvallend was dat juist bij de huidige CKV Reehorst ‘45 de topschutter van deze mooie avond liep. Leon Mulder liet met zeven treffers zien een talent te zien waaraan de bewoners van Sportcomplex ‘t Schuttersveld nog veel plezier kunnen beleven.  

,,In de tweede helft gaf de thuisclub (hoofdmacht CKV Reehorst ‘45, red) even gas. Binnen no time was het 10-10. Daarna scoorden wij in zes minuten zes punten en was het alweer 11-17. Maar eigenlijk was de eindstand (14-20) helemaal niet zo belangrijk. Het publiek heeft gezien waar een kleine club groot in is. Wat heb ik genoten van het talent dat hier vanavond (maandag, red.) rondliep. Hoe het komt dat CKV Reehorst zo veel talent in de loop der jaren heeft voortgebracht? Ik denk, hoewel onze shirts blauw zijn, door de technische rode draad die door de club loopt”, sluit Nicole den Ouden een mooie korfbalavond af.

In de krant van 18 augustus wordt deze technische rode draad en het belang van CKV Reehorst’45 voor het korfbal in zijn algemeenheid verder belicht met een aantal spelers.

Scores Oud-Reehorst ‘45: Nic Egberts (DVO/Acountor) 5; Milko van Golberdinge (ODIK) 4; Eline van Veldhuisen DOS ‘46) 2;  Daniëlle Boadi (DV0/Accountor) 2; Matthias ten Brinke (DVO/Accountor) 2; Yorn van Kleij (SKF) 2; Mathijs den Ouden (Dalto)1; Simeon ten Brinke (DVO/Accountor) 1 en Liesbeth Bouter (ODIK) 1. 

Scores CKV Reehorst’45: Leon Mulder 7; Maaike van den Brink1; Isa Klein Tuente 1; Henri Dekker 1; Anna Struik 1; Lisanne van Veldhuisen 1; Reijer Groeneveld 1 en Nicole den Ouden 1. 

Later meer actuele foto’s

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie