Afbeelding
Eigen foto CKV Reehorst'45

Unieke wedstrijd CKV Reehorst’45 tegen oud - CKV Reehorst spelers

5 augustus 2021 om 16:10 Korfbal

EDE Waarom levert een relatief kleine korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 in de loop der jaren zoveel talent af? Een vraag die menigeen zich stelt, maar lastig te beantwoorden is.

Eip Janssen 

Korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 uit Ede heeft in de afgelopen jaren veel spelers opgeleid tot het hoogste niveau van Nederland. De meesten hebben op de leeftijd van 13-16 jaar de Edese korfbalclub verlaten om zich bij een grotere club verder te kunnen ontwikkelen. 

,,Hoe leuk zou het zijn als deze spelers voor één keer weer samen komen en het opnemen tegen de huidige Reehorst-selectie? Dat was een vraag die ook bij ons leefde. Maandag 9 augustus komt daarop het antwoord”, opent Laura Struik namens CKV Reehorst’45. Om 19.30 uur zal het eerste fluitsignaal klinken op ’t Schuttersveld te Ede.

,,Het is leuk dat zoveel voormalige CKV Reehorst’45 spelers hun medewerking hebben toegezegd. Er zullen drie spelers meedoen die op het hoogste niveau van Nederland spelen: De Korfbal League. Dit zijn Eline van Veldhuisen (DOS ’46 uit Nijeveen), Daniëlle Boadi (DVO/Accountor) en Mathijs den Ouden (Dalto/Klaverblad Driebergen)”, licht de CKV Reehorst vertegenwoordiger toe.. 

Eline van Veldhuisen zal hierbij haar zus Lisanne tegenkomen, maar ook Mathijs den Ouden is nog betrokken bij CKV Reehorst’45 als trainer/coach van de A1 en broer van huidige selectiespeler Thomas. Daniëlle Boadi en Eline van Veldhuisen waren afgelopen jaar genomineerd voor beste speelster onder de 21 jaar. ,,Uiteindelijk ging DVO/Accountor speelster Daniëlle Boadi er met de eer vandoor. Dat voelde ook als een beetje eer voor ons”, lacht Struik. 

Ook de trainer van CKV Reehorst’45 2 zal zich van zijn beste kant willen laten zien: Milko van Golberdinge. Samen met Liesbeth Bouter en Diana Hoogendoorn zal hij voor één wedstrijd het Barneveldse ODIK-shirt thuislaten.

De buren van Reehorst ‘45, DVO/Accountor, zijn het best vertegenwoordigd met maar liefst zes spelers. Naast Daniëlle Boadi zullen ook Matthias en Simeon ten Brinke, Nic Egberts, Babette Lauber en Lara van Golberdinge in actie komen. Voor de familie Van Golberdinge (Milko, Lara, Niels en Nic wordt dit een familie-onderonsje..

Daarnaast hebben we nog Yorn van Kleij en Wietske de Bondt. Beide spelers komen uit bekende Reehorst-families, die nog altijd betrokken zijn bij de vereniging.

,,CKV Reehorst’45 vindt het een eer om al deze spelers weer op hun veld te mogen verwelkomen. Dat wordt vast een spektakel en mooi korfbal. Publiek is welkom en de kantine zal geopend zijn. De wedstrijd is maandag te bekijken op Sportcomplex ’t Schuttersveld, Langekampweg 4 in Ede, aanvang 19.30 uur.

Deelnemende spelers oud CKV Reehorst ‘45 spelers: Mathijs den Ouden (Dalto, Driebergen); Babette Lauber (DVO, Bennekom); Matthias ten Brinke (DVO, Bennekom); Danielle Boadi (DVO, Bennekom); Milko van Golberdinge (ODIK, Barneveld); Diana Hoogendoorn (ODIK, Barneveld); Nic Egberts (DVO, Bennekom); Eline van Veldhuisen (DOS’46, Nijeveen); Simeon ten Brinke (DVO, Bennekom); Lara van Golberdinge (DVO, Bennekom); Yorn van Kleij (SKF, Veenendaal); Liesbeth Bouter (ODIK, Barneveld) en Wietske de Bondt (ESKV Attila, Eindhoven).



Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie