Annelie de Korte
Annelie de Korte Theo Beumer

Korfballers U 19 winnen World Cup

26 september 2021 om 21:08 Korfbal

BENNEKOM De slotdag (zondag) van de IKF U21 Korfball World Cup in Tsjechië leverde Nederland U19 opnieuw winst op. Duitsland U21 werd met 29-12 verslagen, waarmee de zege in het eindklassement veilig werd gesteld. Duitsland werd tweede, Portugal eindigde als derde. Bij Nederland waren Annelie de Korte, Danique van der Garde en Lisette Fleer van DVO van de partij.

Tegen Duitsland U21werd al iin de eerste helft werd er een gat geslagen door Nederland, onder meer door vier goals van Jorne van der Zee en drie doelpunten van Danique van der Garde (13-5 rust). In de tweede helft kwam de ploeg van Leon Simons nooit in gevaar, de voorsprong werd in het derde kwart uitgebouwd naar 22-7 waarna er volop gewisseld werd. Het laatste fluitsignaal klonk bij 29-12. Topscorers waren Mees Oppe en Jorne van der Zee (beiden vijf doelpunten).

Zaterdag won Nederland U19 al van achtereenvolgens Portugal U21 en Hongarije U21. Tegen Portugal werd het 19-6, tegen Hongarije 27-3. Op de openingsdag had Nederland U19 ook al twee zeges geboekt. De ploeg van bondscoach Leon Simons was eerst met 15-7 te sterk voor Tsjechië U21 B – de last-minute vervanger van Slowakije – en vervolgens moest Tsjechië U21 A eraan geloven (37-5).