Roos Scherrenburg
Roos Scherrenburg Theo Beumer

Roos Scherrenburg stopt bij DVO/Accountor

Korfbal

BENNEKOM Na de aangekondigde komst van Barbara en Maayke Brouwer, is nu ook bekend geworden van een drietal spelers vertrekt bij DVO/Accpuntor, waaronder basisspeelster Roos Scherrenburg. Ook Linda van der Wal en Babette Lauber zijn bezig aan hun laatste weken in de selectie van DVO/Accountor.

Scherrenburg doorliep, zoals zo veel dames in de selectie, de gehele jeugdopleiding van DVO. Ze kwam uit in alle regionale en nationale jeugdteams en stoomde (vanaf de D’s vergezeld door Daniëlle Boadi en Caitlin Keller) zonder blikken of blozen door naar de Bennekomse hoofdmacht. Onder Richard van Vloten en Marc Verberk ontwikkelde ze zich tot allround kracht die met haar lengte en rust van zeer grote waarde was.

Hoewel ze trots kan terugkijken op het beste seizoen in de clubgeschiedenis, is voor Scherrenburg de immer wiebelende weegschaal met maatschappelijke carrière, sociaal leven en topkorfbal, uit balans geraakt. Ze licht toe: ,,Vanaf de E’tjes loop ik al bij DVO rond en heb ik het altijd mega naar m’n zin gehad en heb ik alles voor korfbal gegeven en gelaten. Ik heb daarbij heel veel vrienden en leuke mensen ontmoet en veel vette ervaringen opgedaan, binnen DVO maar ook in alle selectieteams, waarvoor ik super dankbaar ben. Helaas is voor mij deze balans met korfbal minder geworden en moet ik er nu voor mijn gevoel meer voor laten dan dat ik er voor terug krijg.” 

Van Vloten vindt het erg jammer dat hij het voortaan zonder zijn nog altijd pas 21-jarige steunpilaar moet gaan stellen:, ,Buiten het feit dat we haar gaan missen als een speelster die moeiteloos alle rollen speelt, zal ik haar ook als mens gaan missen. Altijd volle inzet en ze pakte ook nog gewoon haar doelpuntjes mee. Ze gaat nu van haar vrije tijd genieten om op sociaal vlak ook andere dingen te kunnen doen naast haar maatschappelijke carrière. Dat gunnen we haar natuurlijk allemaal van harte, maar stiekem hoop ik dat ze het gaat missen en zich weer snel bij ons aansluit.’’ In totaal speelde Scherrenburg 56 duels in de Korfbal League, waarin ze 57 doelpunten maakte.


Vergelijkbare cijfers zou Linda van der Wal ook kunnen gaan overleggen, maar dan niet in het groen-wit. Ze kiest ervoor om haar club te verlaten en doet dat met pijn in het hart: “Ik speel al sinds de welpen bij DVO en wat is het een warm bad geweest. Ik heb geweldige mooie wedstrijden mogen spelen. Wat ze zo mooi hebben gemaakt is altijd het publiek geweest. Ook als we verloren, toch van zo veel mensen een hand op de schouder. En als we wonnen, stond de hele club met fakkels en al ons toe te juichen. DVO is voor mij een tweede thuis geweest en zal dat ook altijd blijven.”

Zowel speelster (lang, gemakkelijk schietend) als haar prille carrière vertonen veel gelijkenissen met Scherrenburg, zag ook Van Vloten:, ,Linda kwam twee seizoenen geleden als groot talent over uit de junioren om direct aan te sluiten bij DVO 1. Ze kreeg speeltijd om aan het niveau te wennen en dat ging haar prima af. Helaas moest ze door twee sleutelbeenbreuken al snel afhaken en is ze vooral met haar herstel bezig geweest, om daarna weer rustig op te bouwen. Afgelopen seizoen was ze weer fit en heeft ze weer minuten kunnen maken in het eerste, maar door studie en verhuizing naar Amsterdam gaat Linda ons helaas verlaten. Blauw-Wit mag van haar kwaliteiten gebruik gaan maken. Een logische keuze en we zien haar graag terug na haar studie. Of eerder mocht ze DVO toch te te erg gaan missen.’’ 


Ook Babette Lauber maakte mooie momenten mee in de Bennekomse jeugd, met name tijdens het titeljaar van de A1. Ze was tijdens de play-offs tegen Fortuna/Delta Logistiek A1 misschien wel de beste over twee wedstrijden en pakte op het veld uiteindelijk de prijs. In de jaren daarna was ze steeds een stabiele waarde in het Bennekomse schaduwteam.

Maar dat was eigenlijk niet gepland, want in tegenstelling tot Van der Wal is Lauber juist wél graag onderweg. Post-corona heeft ze de kans om eindelijk haar lang gekoesterde, maar uitgestelde, reisplannen uit te gaan voeren. Daarmee vertrekt volgens Van Vloten een “geweldige teamspeelster die met haar geringe lengte toch altijd die balletjes achter de paal oppakt en tevens in die zone dodelijk is met haar schot. Een type speelster die niet opvalt, maar die je wel mist als ze niet mee doet. Ik wens haar veel plezier met haar buitenlandse avontuur.”

Lauber:,,Na 3 seizoenen in de selectie heb ik besloten om volgend seizoen te stoppen met korfballen in de selectie. Vanaf de F’jes heb ik altijd met plezier veel energie gestopt in korfbal. Nu wil ik gaan ervaren hoe het me bevalt om even niet te korfballen. Volgend jaar neem ik een tussenjaar qua studie waarin ik ook van plan ben om een paar maanden naar Zwitserland te gaan. Dat is niet te combineren met korfballen in de selectie.”

Eerder dit voorjaar werd al bekend dat Mathias ten Brinke zijn korfbalcarrière vervolgt bij SKF.

Bron: www.dvo-korfbal.nl

advertentie