Menno van der Neut
Menno van der Neut Theo Beumer

DVO als gedeelde koploper de winterstop in

18 december 2022 om 10:45 Korfbal

BENNEKOM DVO/Transus gaat als gedeelde koploper de winterstop in. Waar PKC de punten liet liggen bij LDODK, wonnen de Bennekommers van hekkensluiter Unitas/Perspectief: 24-16.

,,Dat wij nu gedeelde koploper zijn, daar ben ik heel tevreden over’’, reageerde Richard van Vloten. ,,Over het spel tegen Unitas was ik deels tevreden. In het begin ontbrak de concentratie. Omdat Unitas enthousiast begon en ook een hoog afrondingspercentage had, kwamen wij er drie achter (5-8). Was ook te wijten dat wij in verdedigend opzicht niet goed anticipeerden. Maar door een sterk tweede gedeelte, wisten wij de achterstand te repareren. Bij rust was het 14-11.’’

,,In de tweede helft lieten wij hen nog terug komen tot 14-13 en 16-15. Toen was het klaar. Hoewel wij niet ons beste spel speelden, namen wij definitief afstand: 24-16. Al met al prima tegen een taaie ploeg. Verdedigend zijn wij op dit moment het minst gepasseerde team in de Korfbal League. Zeker voor DVO begrippen is dat uniek. Meestal scoren wij er veel, en krijgen er ook veel tegen. Nu is het zaak dat het aanvallend nog beter gaat worden’’, weet de DVO trainer.

Dat zou zeker goed van pas kunnen komen in de eerst volgende wedstrijd (7 januari) bij Fortuna. ,,Zij spelen zondag nog tegen Blauw Wit. Kunnen bij winst naast PKC en ons komen. Dat wordt zeker een kraker.’’

Een echte winterstop kennen de DVO spelers niet. Buiten dat er toch, weliswaar in een mindere frequentie dan normaal, wordt doorgetraind, zijn ook zes spelers uitgenodigd voor de Korfbal Challenge, welke van 27 tot 30 december in Topsportcentrum Rotterdam wordt gehouden. Koen van Roekel, Annelie de Korte en Caitlin Keller spelen met TeamNL Korfbal mee. Gertjan Meerkerk, Daniëlle Boadi en Barbara Brouwer zijn van de partij bij All Star team.

Doelpunten DVO: Menno van der Neut 6, Koen van Roekel 4, Robbe de Wit en Barbara Brouwer 3,,Annelie de Korte, Chris van Haren en Gertjan Meerkerk 2, Caitlin Keller en Maayke Brouwer 1. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie