Afbeelding
Theo Beumer

Eerste winst HV Reehorst

6 oktober 2019 om 10:37 Overig

EDE HV Reehorst heeft de eerste winst in eigen hal behaald.  Cometas (Leeuwarden) werd met 27-22 verslagen.

Eip Janssen

Alom tevredenheid aan Edese handbalkant werd verwacht. Maar trainer/coach Sander Barents kende gemengde gevoelens na de winst.

,,Natuurlijk ben ik met de zege blij. Maar minder met de uitslag op zich. Het verschil had zeker het dubbele moeten zijn. Maar als je bij een grote voorsprong op tachtig in plaats van honderd procent gaat handballen ben je bij mij aan het verkeerde adres."

Na een gelijk opgaand begin stond HV Reehorst steeds een aantal punten voor.

,,We gaven Cometas te veel speelruimte in het offensief. Nadat dat was gerepareerd werd bij een 16-11 stand van helft gewisseld", ging Barents verder.

In de tweede helft speelde de thuisclub onbevangen.

,,Op een gegeven moment was het verschil zeven (21-14). Je zag dat de tegenstander er niet echt meer in geloofde. Maar omdat wij gas terug bleven ze redelijk bij. Het werd zelfs nog even 25-22. Om de slotfase werd nog aangezet en kwam de 27-22 eindstand op het bord."

Bij HV Reehorst waren Daniel Laverman en Robbert van Oel aardig op schot. Routinier Jeff de Quay (op archieffoto) kwam twee keer tien minuten in het veld.

,,Wij zijn zuinig op Jeff na zijn operatie. Elke week belasten we hem iets meer. Ook geef ik jeugdspelers de nodige speeltijd. Dat deed ik vorig seizoen ook al en he merkt dat de bank daardoor steeds sterker wordt. De wissel is soms een verbetering en dat was in het verleden weleens anders", besluit Sander Barents.

HV Reehorst gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter NHC 2 in Nieuwegein.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie