De boomlange Thijs van Dam ontving van jeugdleider Jan Wouters zijn prijs. Op de achtergrond kijkt  medeorganisator Hotze Tette Hofstra toe.
De boomlange Thijs van Dam ontving van jeugdleider Jan Wouters zijn prijs. Op de achtergrond kijkt medeorganisator Hotze Tette Hofstra toe. BSV Bennekom

Thijs van Dam wint Bennekoms jeugdschaaktoernooi

22 oktober 2019 om 10:10 Overig

BENNEKOM Thijs van Dam van De Pionier uit Hellevoetsluis heeft de 38e editie van het jeugdschaaktoernooi in Bennekom gewonnen. Hij scoorde honderd procent en bleef ook tegen Micheal Issa uit Bennekom, de nummer twee, overeind.

Op de eerste dag van de herfstvakantie meldden veertig enthousiaste jonge schakers uit de omgeving zich in denksportcentrum De Commanderij om met elkaar te strijden om de prijzen. Zij werden ingedeeld in groepen van acht naar speelsterkte en speelden vanaf 13.00 uur zeven partijen met een bedenktijd van vijftien minuten per persoon per partij. Bij iedere groep was een begeleider, die ervoor zorgde dat alles in goede banen liep. Om 16.45 uur waren alle partijen gespeeld en konden de prijzen worden uitgereikt.

De strijd in groep A werd glansrijk gewonnen, met zoals gezegd een honderd procent score, door Thijs van Dam. Hij komt uit Stellingdam en grossiert in het winnen van toernooien. Zondag won Van Dam in Capelle. De Bennekomse schaker Micheal Issa (5 punten) werd in deze groep tweede en ook de derde plaats was voor een Bennekommer: Johan Hoksbergen (4,5 punten). De vierde prijs ging naar Nastor Shirokov uit Ede.

In groep B werd de eerste prijs gewonnen door Fleur Westerhof uit Doetinchem met 6,5 punten, gevolgd door Jonathan Karels (Ede) met 5,5 punten.

In groep C werd Michael Grigorjan uit Wageningen de winnaar met 5,5 punten, terwijl in deze groep de Bennekomse schaker Maxim Huirne met 4 punten vierde werd. In deze groep vielen de Bennekommers
Philip Gabbert en Fidel Issa net buiteen de prijzen.

In groep D won Edo Hustinx uit Haarlem met 6 punten met overmacht de eerste prijs. Bij de groep van de jongsten (groep E) waren er drie met de hoogste score (5 punten) en na onderlinge barrage ging de eerste prijs naar Tara van Kampen.

Om 17.15 uur gingen de jonge schakers met hun vele begeleiders met een goed gevoel naar huis, evenals de organisatoren!

Bron: BSV Bennekom

Thijs van Dam (links) won ook van concurrent Micheal Issa.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie